banner32

İstanbul kiralık daire fiyatları 1.622 TL’den başlıyor!

İstanbul, 15 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık şehri olarak adından söz ettiriyor.

 İstanbul kiralık daire fiyatları 1.622 TL’den başlıyor!
Ekonomik, sosyal ve kültürel açından da pek çok dünya şehrini geride bırakan İstanbul, aynı zamanda çoğu kişinin yaşamak istediği illerin başında geliyor. Zengin tarihiyle dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, Avrupa ve Asya kıtalarının kesiştiği noktada bulunuyor. Sultanahmet, Eminönü, Ortaköy, Kız Kulesi, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi, Pierre Loti, İstiklal Caddesi, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve Büyükada yerli ve yabancı turistiklerin ziyaret ettiği başlıca yerler olarak İstanbul’u öne çıkarıyor.

Son yıllarda ulaşım projeleri ile dikkat çeken İstanbul gayrimenkul sektörü için en önemli şehirlerden. Yeni projelerin hızla arttığı İstanbul’da emlak fiyatları yakından takip ediliyor. Özellikle nüfusun artmasıyla beraber bölgede kiralık daire talebi artış gösteriyor. Peki, İstanbul’da kiralık daire bakarken nelere dikkat edilmeli?  İşte İstanbul’da kiralık daire arayanlar için önemli bilgiler…

İstanbul’da kiralık daire ararken dikkat nelere dikkat edilmeli?

·         Kiralık daire ararken öncelikle kapsamlı bir araştırma yapmalısınız.

·         Bütçenizi ve oturmak istediğiniz lokasyonu belirmelisiniz. (Tutacağınız dairenin işyerinize ve sosyal yaşam alanınıza uzak olmamasına dikkat etmelisiniz.)

·         Kiralamak istediğiniz daireyi yakından incelemelisiniz.

·         Evin tesisatının sağlam olup olmadığını ve aylık apartman giderleri öğrenmelisiniz.

·         Son olarak tutmak istediğiniz eve karar verdiyseniz, kira sözleşmesini hazırlarken bazı noktaları gözden kaçırmamalısınız.

·         Kira sözleşmesini imzalamadan önce; Kira devredilebilir mi? Depozito ne kadar? Tamirat masrafları kime ait olacak? Bu ve buna benzer kafanıza takılan tüm sorulara yanıt bulmalısınız.

İstanbul kiralık daire fiyatları 1.622 TL’den başlıyor!

İstanbul’da nüfusun çoğalması kiralık daire talebini artıran başlıca unsurlardan. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, İstanbul kiralık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 1.217 TL, maksimum 2 bin 28 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 1.622 TL olarak gösteriliyor. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi, bir başka deyişle amortisman süresi 20 yılı buluyor.

İstanbul’un nüfusu en kalabalık ve en az ilçelerinde kiralık daire fiyatları ne kadar?

İstanbul’da toplam 39 ilçe bulunuyor. 2017 TUİK verilerine göre, şehrin en kalabalık ilçesi Esenyurt, en az nüfuslu ilçesi ise Adalar. Peki, Esenyurt ve Adalarda kiralık daire fiyatları ne kadar? Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, İstanbul’un konut metrekare fiyatı en ucuz ilçesi Esenyurt’ta ortalama 100 metrekarelik bir dairenin kira fiyatı 779 TL ile 1.299 TL arasında oldu. Adalar kiralık ev fiyatı ise ortalama 100 metrekare için 1.499 TL ile 2 bin 499 TL aralığında ölçümleniyor.

Ø  İstanbul’da yer alan kiralık daire ilanlarını görüntülemek istiyorsanız, Tüm İstanbul kiralık daireler için tıklayın!

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34