banner32

Cep telefonumuzu neye göre seçmeliyiz ?

Dilediğimiz her an konuşma ihtiyacı duyduğumuz kişileri arayabilme özgürlüğüyle hayatımıza giren cep telefonları, bugün sadece bir iletişim aracından çok daha fazlası haline geldi.

Cep telefonumuzu neye göre seçmeliyiz ?

Öyle ki, cüzdanımızı bir yerde unuttuğumuzda bankamatik başında telefonumuzdaki uygulamayı kullanarak sanki kartımız yanımızdaymış gibi bütün işlemlerimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Hayatınızın bu denli içinde olan cep telefonu seçerken, cihazın tasarımından bataryasına kadar birçok unsuru göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Siz ihtiyacınızı belirledikten sonra Türkiye’nin öncü alışveriş sitesi GittiGidiyor’un ayrıntılı filtreleme özelliğiyle aradığınız cep telefonunu bulmanız çok kolay! İşinizi biraz daha kolaylaştırmak için cep telefonu satın almadan önce dikkat etmeniz gerekenleri sizler için sıraladık.  

1.Ekran büyüklüğüne karar verin

Günümüzde cep telefonlarımızı video veya film izlemek, e-kitap okumak, sosyal medyada keyifli zaman geçirmek gibi aktiviteler için kullanıyoruz. 3-4,4 inç arası ekranlar küçük, 4,5-5,4 arası ekranlar orta ve 5,5 inç ve üzeri ekranlar geniş ekranlar veya bir diğer adıyla “phablet” olarak kategorilendiriliyor. Küçük ekranlı modeller kolay taşınabiliyor, orta boy ekranlı modellerde de taşıma büyük sorun yaratmıyor ancak ana ekran ve açma-kapama tuşlarının konumlandığı yerler önemli. Büyük ekranlı “phablet”ler ise genelde çift el kullanılıyor ancak bu modellerde dizi-film izlemek, farklı uygulamaları birlikte çalıştırabilmek gibi avantajlar mevcut.

2.Çözünürlük seviyesinin yeterli olduğundan emin olun

Cep telefonunuzun karanlıkta veya gün ışığında nasıl bir görüntüleme deneyimi sunduğunu kontrol etmelisiniz. Farklı ortamlarda cep telefonunuzun piksel yoğunluğundan ve varsa ortaya çıkan renk değişimlerinden memnun olmanız önemli. Ayrıca cep telefonunuzun ekranının tamamen güneşli günlerde dışarıda gözünüzü almadan okuma yapabileceğiniz parlaklık dengesini kurup kuramadığını mutlaka test edin.

3.Kameranız gerçekten kaliteli mi ?

Cep telefonlarının pek çoğu günümüzde 12 megapikselden başlayıp 24 megapiksele kadar ulaşan kameralarla piyasaya sunuluyor ancak bu özelliklerin yanı sıra hız, görüntü kalitesi, diyafram aralığı, lens gibi ayrıntılar da önemli. Hem iyi alıcı hem de iyi lens özelliği sunan cep telefonları, kaliteli fotoğraflar elde etmenize imkân sunar. Öte yandan, flaş kullanmadan karanlık veya kapalı yerlerde de güzel fotoğraflar yakalayabileceğiniz cep telefonlarını tercih edin. Bunun için diyafram aralığının geniş olması gerekiyor. Ayrıca selfie çekmekten hoşlanıyorsanız, ön kamerasının da kaliteli olduğundan emin olun.

4.Yüksek dâhili depolama alanı tercih edin

Özellikle cep telefonunuzda pek çok uygulama kullanmayı seviyor, oyun oynuyorsanız bu özelliğe dikkat etmeniz gerekiyor. Beğenilen oyunların bazıları 1 GB’ın üstünde yer kaplayabiliyor. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videolarınız için de dâhili depolama alanınızın yeterli olması önemli.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34