banner32

Zeytinburnu Meclisi Toplandı

İlgili yasa gereği her ayın ilk Pazartesi günü başlayan meclis toplantılarının ilkini yapan Zeytinburnu Belediye Meclis üyeleri Mart Ayı Meclis Toplantısının 1.oturumunu yaptı.

Zeytinburnu Meclisi Toplandı
Sakin bir meclis toplantısı oldu

Meclis 1 Başkan vekili  İlçe ve İBB Meclis üyesi  Cemal Merdan başkanlığında yapılan Mart ayı 1.birleşimi oldukça sakin geçti. İlk olarak yoklama yapıldı. Akabinde önce toplantının tutanağı okundu.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi/ Müzeyyen Kurt

İlk konuşmayı CHP Grup Balkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar  yaptı

CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar gündem dışı kendisi adına yaptığı konuşmada Afrin’de şehit olan Mehmetçiklere Allah’tan rahmet geride kalanlara sabır diledi. Daha sonra meclis üyesi Fatma Yazıcı’nın annesinin vefatı nedeni ile başsağlığı diledi.

Daha sonra Ak Parti Grup Başkan vekili Mehmet Altuntaş ‘da aynı şekilde vatan için canlarını veren Kahraman askerlere Allah’tan rahmet diledi. Fatma Yazıcı’nın ebediyete göçen annesi ve CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar’ın yeğeninin vefatı için taziye dileklerini iletti.

CHP’li meclis üyesi Diş hekimi Osman Genç‘de yıkımına başlanan Abdi İpekçi spor salonunun malzemelerinden halkın sağlığını olumsuz etkileyen Asbest madde ile alakalı çelişkili ifadelerin olduğunu iddia ederek bu konuda malumat istedi.

Fen işlerinden sorumlu Belediye başkan yardımcısı Semih Demirci ‘de Osman Genç’in taleplerine anında cevap vererek bu konu ile alakalı basından çıkan haberlerden sonra bakanlığın yetkilendirdiği bir firmaya rapor hazırlattıklarını her şeyin normal olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine CHP Meclis üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu’da bir konuşma yaparak aslında doğru olan eskiden yapılan bütün binalar yıkılmadan önce Asbest konusunda gerekli incelemelerin yapılması gerekir. Çünkü eskiden yapılan bir çok binada kullanılan malzemelerde asbest tehlikesi var dedi.

Daha sonra gündemde olan maddelerin oylaması yapıldıktan sonra Mart ayı ilk birleşimi son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34