banner32

Zeytinburnu’nda Kuraş Fırtınası…

Zeytinburnu sahilinde Kuraş Fırtınası esti. Zeytinburnu Belediyesi ve Afganistan-Türkiye Dostluk Konseyi tarafından düzenlenen organizasyona katılan yüzlerce genç katıldı.

Zeytinburnu’nda Kuraş Fırtınası…

  

 Zeytinburnu’nda Kuraş Fırtınası...



ZEYTİNBURNU TİMES HABER MERKEZİ




Zeytinburnu sahilinde Kuraş Fırtınası esti… Zeytinburnu Belediyesi ve Afganistan-Türkiye Dostluk Konseyi tarafından düzenlenen organizasyona katılan yüzlerce genç, kuraş ve aba güreşinde kürsüye çıkabilmek için kapışırken, binlerce sporsever de bu heyecana ortak oldu.



Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu'nun aba güreşinin merkezi olmasını istediklerini belirterek, "Kuraş ve judo konusunda, ama özelde aba güreşi konusunda bu bölgemiz bu işin merkezi konumunda olsun diye arzu ediyoruz” dedi.



 Zeytinburnu sahilinde hazırlanan güreş alanında gerçekleştirilen şampiyonaya, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, Türk Cumhuriyetleri'nden gelen çok sayıda sporcu ve sporcu aileleri katıldı.



60, 65, 70, 75, 80 ve +80 kiloda yapılan, 17 ve üstü lisanslı sporcuların katıldığı müsabakalarda birinciler 2, ikinciler 1, iki üçüncü de yarımşar cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.



Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Özellikle Afganistan'dan gelen Türk boyları yine Türk Dünyası'nın, Türkistan Dünyası'nın farklı coğrafyalarından Türkiye'ye gelip İstanbul'umuza, Zeytinburnu'muza yerleşmiş olan gençler, hafta sonları eğlence olarak burada toplanırlar ve burada güreş yaparlar.



Süreç içerisinde İbrahim Öztek hocamla da tanıştık. Buradaki bu aksiyonun, bu hareketin bir program dahilinde bir organizasyona dönüşmesi noktasında karar verdik" şeklinde konuştu
.



Aydın, Zeytinburnu'nun aba güreşinin merkezi olmasını istediklerini belirterek, "Kuraş ve judo konusunda, ama özelde aba güreşi konusunda bu bölgemiz bu işin merkezi konumunda olsun diye arzu ediyoruz. Zaten halkımız onu istiyor.



Zeytinburnu'nda 20 bine yakın nüfus bu konu ile ilgileniyorlar. Sporcu kardeşlerime de başarılar diliyorum. Federasyon başkanımız İbrahim başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu Eş Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek ise “Bugün burada harika bir organizasyon var. Evet bu organizasyonu bizler yapıyoruz ama bu organizasyonun asıl sahibi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın beyefendidir. Ben gerçekten kendisini takdir ediyorum. Aba güreşine, kuraşa göstermiş olduğu ilgi bizim için çok büyük bir teşvik oldu" dedi.



İSTANBUL TİMES HABER AJANSI













YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34