banner32

Zeytinburnu kültür sanat’ta, zeytinburnu belediyesi 11. Fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlere ödülleri verildi

Zeytinburnu Belediyesi 11. Fotoğraf Yarışmasında serbest kategoride ve foto öykü kategorisinde dereceye giren eserlere, 26 Aralık Pazar günü ödülleri verildi. Zeytinburnu Kültür Sanat’ta gerçekleşen ödül töreninden önce dereceye giren eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Sergi 8 Ocak 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Zeytinburnu kültür sanat’ta, zeytinburnu belediyesi 11. Fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlere ödülleri verildi

11. Fotoğraf Yarışmasına; serbest kategoride 262 fotoğrafsever 847 fotoğrafla, foto öykü kategorisinde ise 89 fotoğrafsever 937 fotoğrafla yarışmaya katıldı. Toplamda 351 fotoğraf sanatçısı 1784 fotoğrafla yarışmaya başvuru yaptı. Yarışmanın seçici kurul üyeleri: Coşkun Aral, Murat Gür, İsmail küçük, Nazan Tuna ve Süleyman Gündüz ile Türkiye fotoğraf sanatı federasyonu temsilcisi fotoğrafları değerlendirmeye tabii tuttu. 

Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bundan 11 yıl önce Belediye Başkan Yardımcısı olarak fotoğraf yarışmasını düzenlerken amaçlarımızdan biri Zeytinburnu’nu fotoğraflamak, belgelemek, tarihi, kültürel ve demografik tarihini kayda almaktı. O günden bugüne, bu yarışmanın 11.’sini düzenlemek çok kıymetli bir iş. Yarışmamıza başvuran tüm fotoğraf sanatçılarına ve seçici kurul üyelerine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney: “11.’si düzenlenen fotoğraf yarışması, ilçemizin kültür ve sanat hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Bakmak ve görmek arasındaki farkı biz bu yarışmada fark ediyoruz.  Bu tür etkinlikleri uzun süre devam ettirebilmek önemli. Katılan sanatçılarımıza teşekkür ederim.” dedi. 

Düzenleme kurulu adına konuşan Süleyman Gündüz ise “Fotoğrafları, çeken sanatçının ismi olmadan inceliyor ve değerlendiriyoruz. Yarışmaya katılan ve emek gösteren tüm fotoğraf emekçilerine teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.  

 

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34