banner32

GZP Başkanı ÇETİNER:Herkese iş var planlı çalışma yok

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ülkemizde herkese iş var ancak bizler sahip olduğumuz değerleri yerli yerinde kullanıp gençlerimize iş kapısı açamıyoruz dedi.

GZP Başkanı ÇETİNER:Herkese iş var planlı çalışma yok
Zeytinburnu’nda yüzlerce tarihi mekan ve dünyada ünlü binlerce ebedi sakinimiz var ama …

 

Çetiner şunları söyledi” Bakınız İstanbul’un 39 i lçesi var.Her ilçe artık belli bir konu ile ön plana çıkıp o konuda uzmanlaşması gerekir.

Artık köyler,ilçeler ,iller ve ülkeler ne iş olursa yaparız mantığından kurtululup belli bir konuda ihtisaslaşıp o alanda isdihdam oluşturmaları gerekir.

 

 Mesela Zeytinburu ilçesi tarihi mekanları,İstanbul’’un fethinden günümüze gömüye açık olan tarihi mezarlıklarda yatan değerli büyüklerimizi yerli ve yabancı turistlere tanıtım en az 5 bin kişiye iş 20 bin kişiye aş imkanı sunabilir.

Beykoz ve Sarıyer doğa turizmi,Fatih,Beyoğlu,Zeytinburnu, Eyüpsultan ve Üskdüdar  tarihi mekan Turizm açısında öne çıkabilir.

 

Diğer geriye kalan 39 ilçede kendi sahip olduğu değerleri ile öne çıkabilir. Bu modeli 81 ile akatardığınız zaman kendi işsizimiz kalmaz.

Mesela Malatyılar artık kayısılarını 12.5 Kg.lik koliler halinde satmak yerine katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüp yüzbinlerce kişiye iş kapısı açabilecek Araştırma Geliştişrme çalışmalarını üniversiteler ile beraber yapmanınz zamanı gelmedi mi ? Japonlar sakız dahil kayısıdan 195 çeşit ürün yaparlarken kayısının başkenti olan Malatya da bu değerli ürünün sadece 3 / 5  ürüne dönüşrürülüp satlması ülke olarak bizim ayıbımız değil de nedir ?

 

Çetiner elini taşın altına koydu Zeytinburnu’nda 5 bin kişiye iş  20 bin kişiye aş mümkün diyor…

 

Napolyo’un dediği gibi eğer dünya tek devletten meydana gelseydi başkenti İstanbul olurdu.İşte Napolyın’un güzel şekilde özetlediği dünya başkenti bu güzel şehir olan İstanbul’u binbir zahmet ile feht edip bize miras bırakan ecdadımızın hatırası  olan bu güzel yerleri layıkı ile kullanıp işsizliğimizi çözmek mümkün. 

 

İşte Zeytinburnu ile alakalı yapılması gerekenler yapılırsa 5 bin kişi iş bulur

 

İlçedeki tarihi mekanların halkın istifadesine sunulması için :

Kültür Bakanımız Sayın Mehmet ERSOY'a 
İstanbul Valimiz sayın Ali Yerlikay'a

İstanbul Büyükşehir Belediye Balkanı sayın Ekrem İmamoğlu’na
İstanbul Kültür Müdürü sayın Dr.Coşkun Yılmaz'a 
Zeytinburnu Kaymakamı Sayın Mehmet Makas'a
Zeytinburnu Belediye başkanı Sayın Ömer Arsıoy'a 
Zeytinburnu ilçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Yeşilyurt’a
Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Sayın Cenk Özmen'e 
Zeytinburnu Belediye başkan Yardımcısı Sertaç Güleç'e 

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hurşit Bekaroğlu’na
Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı sayın A.Selami Delibalta'ya
CHP Zeytinburnu ilçe başkanı sayın Metin Doğan' a
HDP Zeytinburnu ilçe başkanı Sayın Samet Ayas'a
MHP Zeytinburnu ilçe başkanı Habib başkan'a 
SP.Zeytinburnu ilçe başkanı sayın Bülent Cuhacıbaşı'na 
Yeniden Refah Partisi İlçe başkanı sayın Onur Dolar'a 
DP Zeytinburnu ilçe balkanı Sayın Servet Hacıahmetoğlu'a
Rum Vakfı Başkanına 
Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı'na
Avrasya Hastanesi kurusu sayın Hüseyin URLU'ya
Olivium Avm Yönetimine 
Mahalle Muhtarlarımıza 
Meclis üyelerimize 
Okul Müdürlerimize 
ZEYDEF Başkanı  Mehmet  Çakır başta olmak üzere herkesin ekini talın altına koyması gerektiğini vurgulayan platform başkanı Hüseyin Çetiner herkes artık proaktif şekilde çalışrarak bulunduğu makamın hakkını vernek zorundadır.   

 

Çetiner imkanı olan iş adamı,sanayici ve bütün bürokratlar işsiz gençlerimizin iş bulması adına bu faydalı yararlı ve güzel projeye destek vermeleri gerejir dedi.

 

Çetiner kamu yönetcilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlermizin evine ekmek görtüsün diye verdiği çabaların herkes tarafından analşılması gereltğini ve ona göre çalışmaları gerektiğini ifade etti

 

 Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan'ın bir vatandaşımız iş bulsun diye TOBB başta olmak üzere iş alemi ile yaptığı her görüşmede İSDİHDAM'a katkı sunmalarını talep ediyor.

Yukarıda isimlerini zikrettiğim devlet büyüklerimiz ve iş adamlarımız biz sabah 9 da işimize gelir akşam 5 de evimize gideriz diyemezler.

 

Zeytinburnu'da 500-600 ve 2000 yıllık 100 den fazla tarihi mekanımız var ve biz bunları yerli yerinde kullanıp 5.000 Bin kişiye Aş 20.000 Bin kişiye iş vermemiz  mümkün diyen Çetiner hiç kimse elini gerçek manada taşın altına koymak yerine bir şeyler yapıyormuş gibi yapıp zaman doldurmalarına gönlüm razı değil.

Artık her birisi  içirisi mücevher dolu sandık gibi karşımızda duran onlarca tarihi meklanımızı ve ebedi şahsiyetimizi hem gelecek kuşaklara tanıtacapız hem de buralardan madi bir katkı sağlamaış olacağız diyen Çetiner artık bu mekanlarımızın ve ebedi şahsiyetlerimizin gelecek kuşaklara tanıtılmasının vati zamanı geldi geçiyor.

 

Hüseyin Çetiner bizim platformumuz hiç bir siyasi partinin güdümünde değil. Platformumuzun tek gayesi TARİHİ Mekanlarımızı ve ilçemizde MEDFUN yani kabirleri bulunan ebedi şahsiyetlerimizi tanıtarak ciddi bir sinerji oluşturmak istiyoruz.

 

Ben ve Platform Yönetim Kurulu Üyelerimiz kıt kaynaklarımız ile tarihi mekanlarımızı ve ebedi şahisyetlerimizi daha çok kişiye tatıtmak için güzel işlere imza atıyoruz.

 

Kaybedecek zamanımız yok herkesi göreve davet ediyorum... İsimlerini yazdığım kişilerin DUYMADIK, GÖRMÜYORUZ, BİLMİYORUZ demesinler lütfen biz imkan sahibi insanların imkanı olmayuanlara karşı mesuliyetimiz var. Biz evimize ekmek götürüyorken kendilerine yol açamdığımız kardeşlerimizin aç yatması karısında bizler gerçek bir mümin olmayız dedi.

 

Son olarak Zeytinburnu’nda yapılacak çalışmalar ile 2 sene içinde 5 bin kişiye iş kapısı açmak mümkün diyen Hüseyin Çetiner Cumhuurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kadar bu projesini ulaştıracağını ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34