banner32

ZKS Peygamber Sevgisiyle Doldu, Taştı

Zeytinburnu Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası’nı Zeytinburnu Belediyesi işbirliği ile Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği “İnsan Onuru” temalı bir programla kutladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve yaklaşık 1.200 kişinin katıldığı programda, salona sığmayan dinleyiciler için kültür merkezinin fuaye alanına canlı yayın yapıldı.

ZKS Peygamber Sevgisiyle Doldu, Taştı
Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk, Zeytinburnu Kaymakamı Mustafa Dündar, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran’ın açılış konuşmalarıyla başlayan program, Zeytinburnu’lu öğrencilerin doğumundan vefatına Peygamber Efendimizin hayatını ve “İnsan Onuru”nu konu alan birbirinden manidar performanslarla devam etti.

Şiirlerin okunduğu, sema gösterilerin yapıldığı, ilahilerin söylendiği, belgesellerle “İnsan Onuru”nun anlatıldığı gece boyunca dinleyiciler sahnedeki öğrencileri ve onları bu özel programa hazırlayan öğretmenlerini alkışa boğdu.

Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin; ayetler, hadisler eşliğinde, yeryüzünde yaşanan acımasız savaşlara değinen ve görsellerle desteklenen “İnsan Onuru Oratoryosu” ise dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Düzenledikleri performanslarda Peygamber Efendimizin bir rahmet ve merhamet peygamberi olduğunu anlatan öğrencilerin geceye özel olarak hazırlandıkları ve salondaki coşku dolu kalabalığa hitap ettikleri şiirlerde gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi.

Gözyaşının, Peygamber Efendimize özlemin ve “İnsan Onuru”nun dilden düşmediği gecenin sonunda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, ZeytinburnuMüftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlediği yarışmalarda derece alan öğrencilere ödül takdimiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34