banner32

Zeytinburnu'ndaki Patlama Davası

Davutpaşa'da bir iş merkezinde meydana gelen ve 21 kişinin öldüğü, 115 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin 10 sanığın yargılanmasına devam edildi Cumhuriyet savcısı Tarık Fırat mütalaasında, 7 sanığın ''taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına sebebiyet verme'' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını, aralarında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın da bulunduğu 3 kişinin ise beraatini istedi.

Zeytinburnu'ndaki Patlama Davası
 Davutpaşa'da bir iş merkezinde meydana gelen ve 21 kişinin öldüğü, 115 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Şevket Yıldırım ve Hasan Altay katıldı. Sanık avukatları ile müdahil ailelerin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ferşat Aydın, bilirkişi heyetinin bir önceki celsede sunulan raporuyla ilgili taraflara söz hakkı verdi.

Katılanlar, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Davayla ilgili mütalaasını hazırlayan cumhuriyet savcısı Tarık Fırat, sanıklar Feruz Kutsal, Rüstem Tekin, Hatice Küçükakyüz, Şevket Yıldırım ve Servet Kırna'nın suç tarihinde Zeytinburnu Belediyesi'nin olayla ilgili birimlerinin yetkilileri ve görevlileri olduklarını belirtti.

Fırat, yasa ile bu kişilere verilen görev ve yetkilerinin aynı zamanda bir sorumluluğu da içerdiğini, olayın meydana geldiği binanın 3. katında ruhsatsız olarak patlayıcı madde depolayıp imalatını yapan iş yerine karşı belediye mevzuatından ve diğer ilgili mevzuattan kaynaklanan gerekli işlemleri ve denetimleri yapmadıklarını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34