banner32

Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezinde Yeni Sezon Açılışı 

Zeytinburnu Kültür Sanat, birbirinden farklı birçok kategoride yenilenen etkinlikleriyle 2021-2022 kültür sanat sezonunu açıyor. 

Zeytinburnu Kültür Ve Sanat Merkezinde Yeni Sezon Açılışı 

ZKSM’de 2021-2022 kültür sanat sezonu, 1 Ekim Cuma günü saat 19.00’da açılışı gerçekleşecek olan Mehmed Özçay’ın “Ağaç Portreleri” fotoğraf sergisi ile başlıyor. Sergi akabinde açılış programı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi salonunda saat 20.00’de gerçekleşecek olan İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğunun konseri ile devam edecek.  

YENİ SEZONDA ZEYTİNBURNU KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ 

Seminer, söyleşi, tiyatro, sinema, sergi, konser gibi birçok alanda 2008 yılından itibaren adından söz ettiren ZKS, bu sezon da takvimine kattığı yeni isimler ve etkinliklerle kültür sanat alanında gündem oluşturmaya devam edecek.  

Önceki yıllarda ZKS’de ağırladığımız Prof. Dr. Ömer Türker, Cemal Şakar, Samed Karagöz, Asım Öz ve Murat D. Çekin’in yanında Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç, Prof. Dr. Haşim Şahin, Zeynep Arkan, Dr. Olcay Aydemir ve Doç. Dr. Murat Şentürk kültür sanat merkezimizin bu sene yeni seminer ve söyleşi serileri vasıtasıyla, dinleyicileriyle buluşacak isimler. Bütün bunların yanında Merkezefendi’de açılacak Zeytinburnu Kitapçısında Zeynep Türkoğlu her ay birbirinden kıymetli bir yazarı yeni kitabı vesilesiyle misafir edecek. Ayrıca, kültür ve sanatın muhtelif alanlarında düşünen, üreten ve anlatan birçok isim de gerek konuk olarak, gerekse de eserleri ile sezon boyunca ZKS’de ağırlanacak. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Koro ve Toplukları ile Merkezefendi Dârul Kurrâsında gerçekleşecek olan Nağmedâr dinletileri müzik severleri bekliyor olacak. 

KÜLTÜR VE SANATA YÖN VEREN İKİ ÖNEMLİ İSİM ZKS’DE PANELLE ANILIYOR 

ZKS, ekim ayında hem Hattat Halim Özyazıcı’yı hem de Şair Attilâ İlhan’ı anma panelleri düzenliyor. 

8 Ekim Cuma günü saat 18.30’da Kazlıçeşme Sanat’ta Halûk Perk Araştırma Merkezi Koleksiyonu’nda yer alan envanterlerden oluşan “Hattat Halim Özyazıcı Hayatı ve Sanatı Sergisi” sanatseverlerle buluşacak. Serginin ardından Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde saat 20.00’de “Hattat Halim Özyazıcı Anma Paneli” düzenlenecek. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’nın yapacağı panelde, Hattat Hasan Çelebi,  Prof. Dr. Süleyman Berk ve Prof. Dr. Fatih Özkafa konuşmacı olarak yer alacak.  

Vefatının 16. yılı münasebetiyle 30 Ekim Cumartesi günü saat 19.00’da gerçekleşecek “Attilâ İlhan Anma Paneli”nin oturum başkanlığını Prof. Dr. Yakup Çelik üstlenecek. Dr. Öğr. Üyesi Hale Sert, Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, yazar Hayriye Ünal ve yazar Hüseyin Etil şairi ve dünyasını anlattıkları konuşmalarıyla panelde yer alacak. 

ZKS SAHNESİ TİYATROSEVERLERİ BEKLİYOR 

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi sahnesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrolarının yetişkin ve çocuk oyunlarını, Zeytinburnu izleyicisiyle buluşturmaya bu sezon da devam edecek. Devlet Tiyatroları yanında özel tiyatroların hazırladığı çocuk oyunları da her pazar küçük sanatseverlerle buluşacak. Çocuk ve yetişkin tiyatroları yanında haftanın her günü çocuk filmleri de ZKS’de gösterimde olacak. 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34