banner32

Zeytinburnu Demokrasi Mitingine Devam Ediyor

Zeytinburnu Meydanı’nda binlerce kişi demokrasi mitingine devam ediyor. Darbe girişimine karşı vatandaşlarla birlikte milli irade mitingine katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Dünya tarihinde böylesi kutlu bir direniş olmamıştır." dedi.

Zeytinburnu Demokrasi Mitingine Devam Ediyor
 Binlerce Zeytinburnulu, ilçe meydanında düzenlenen demokrasi mitingine katılarak darbe girişiminde bulunanlara karşı birlik mesajı verdi. Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana çıkan vatandaşlar slogan atarak, darbe girişimini protesto etti. Vatandaşlara hitap eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, halkın gösterdiği direnişin dünya tarihinde örneği olmadığını kaydetti.

“DÜNYA TARİHİNDE BÖYLESİ KUTLU BİR DİRENİŞ OLMAMIŞTIR”

Türk halkının darbe girişimi esnasında gösterdiği direnişin dünyada örneği olmadığını söyleyen Başkan Murat Aydın, “Dünya tarihinde okuduğumuz, öğrendiğimiz ve yaşadığımız bu süreçte gördüğümüz kadarıyla böylesine kutlu bir direniş olmamıştır. İlk defa Türkiye’de oldu. Tarih yazdınız, bundan sonra bu topraklarda yaşayanlar, art niyetli olanlar bırakın harekete geçmeyi darbe yapmayı zihinlerinden dahi geçiremeyecekler. Bunun böyle olmasını sizler sağladınız. Ben sizlere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“YÜREĞİN YETİYORSA GEL BURAYA DEDİK”

Darbe girişimi sırasında ABD’de bulunduğunu belirten Başkan Murat Aydın, “New York’un merkezinde yaklaşık 500 Türk ve bize destek veren insanlarla birlikte olduk. İkinci gün ise oradaki arkadaşlarımızla birlikte bir organizasyon yaptık. Pensilvanya’ya o alçağın, o şerefsizin, o din sömürücüsünün yaşadığı yerin önüne gittik. Yüreğin yetiyorsa eğer gel buraya dedik ve Amerika’ya seslendik. Amerikalılara bu katili, bu haini, bu demokrasi düşmanını bize vermelerini istedik.” diye konuştu. Konuşmaların ardından halkı selamlayan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın halkla birlikte gecenin geç saatlerine kadar demokrasi mitingine devam etti.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34