banner32

Zeytinburnu Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı...

Zeytinburnu Belediyesi Ocak ayı Meclis toplantılarının ikincisi yapıldı. CHP'li Meclis üyesi Av. Asım Güven, Düzgün, Kaya, İsmail Terzi, Süleyman Uluocak ve CHP Grup Başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar, İyi Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler birer konuşma yaptı. Ak Parti adına ise Grup Başkan vekili Av. Muhammet Kaynar ve Cüneyt Tezcan birer konuşma yaptı.

Zeytinburnu Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı...

ULUOCAK’TAN TEŞEKKÜR,KAYAR’DAN ZEYTİBURNU’NA NE YAPTI Kİ TEŞEKKÜR EDİYORSUN DEDİ.

Zeytinburnu Belediye Meclis toplantısının 6 Ocak 2021 ikinci oturumunda CHP Zeytinburnuve İBB Meclis üyesi mimar Süleyman Uluocak‘ın İSKİ’nin yaptığı çalışmalarında dolayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB yöneticilerine teşekkür etti. Bu konuşmadan sonra Ak Parti Zeytinburnu ve İBB Meclis üyesi-gurup başkanı vekili Avukat Muhammet Kaynar tepki göstererek  31 Mart seçiminden bu yana nerede ise 2 sene olacak İBB’nin Zeytinburnu  için başlattığı ve bitirdiği bir tek projesini söyleyin tamam diyeceğim dedi.

Bunun üzerine CHP Gurup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar’ın söz alarak ben artık eski sert çıkışları olan Hasan Hüseyin Üsküdar olmadığım için sakin cevap vereceğim. Bakının İSKİ’nin seçimden çok kısa süre önce yaptığı 107 milyonluk ihale kurucu AKP ilçe başkanı Ahmet Dokumacı’ya verildi. İşin imalatı sayın İmamoğlu döneminde yapıldı.

İBB kreş için yer istedi Zeytinburnu Belediyesi yer vermedi. İBB’nin Zeytinburnu’nda yeri varda   Kreş yapmadı mı ? Üsküdar bir çok konuda cevaplar verdi.

CHP GRUBU ADINA KONUŞMA YAPAN AV.ASIM GÜVEN ÖNERGE VERDİ

ZEYTİNBURNU BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 06.01.2021

KONU : Riskli Yapıların yıkılıp yeniden yapılması halinde Çatı Arası Piyeslerinin, bağımsız bölüm olarak Çatı Katı şeklinde düzenlenmesine yönelik yazılı Teklif

TEKLİF :

Deprem gerçeği göz önüne alınarak, kentsel dönüşümü hızlandırabilmek ve riskli yapılar yerine sağlam yapıları inşa edebilmek adına, mevcut planda kat sayıları değiştirilmeden, çatı aralarının bağımsız kat olarak kullanımına yönelik aşağıdaki teklifi sunmaktayız.

İlçemizde Mevcut proje uygulamasına göre çatı arası piyesler bir alt kata bağlı olarak dubleks şeklinde uygulanmaktadır. Ancak zaman içinde projeye çoğunlukla uyulmadığı ve çatı piyeslerinin çatı katı haline getirildiği hatta çoğunlukla bağımsız bir kat haline getirildiği hatta proje dışı , hisse karşılığı farklı kişilere satıldığı bilinmektedir.

6306 sayılı Kanun kapsamında kentsel dönüşüm için yapılan müracaatlarda çatı katlarının yeniden çatı piyesi haline getirilmesi ön görüldüğünden önceki projelerine göre fiilen çatı katı olarak yapılan veya bağımsız kat haline getirilen çatı katı malikleri ile diğer bağımsız bölüm malikleri arasında ihtilaf doğmakta ve kentsel dönüşümün önünde engel oluşturmaktadır.

Yine bu yerlerin değerlendirilmeye alınmaması müteahhitlerle arsa sahipleri arasında kat karşılığı sözleşmelerinde oransal sorun ve sözleşmede icap ve kabulde zafiyet yaratmaktadır.

Kentsel dönüşümün hızlandırılması bakımından 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli olarak tespit edilen ve yıkılıp  yeniden yapılması durumunda  çatı katının bağımsız olarak kullanımını teklif etmekteyiz. Bu konuda çalışma yapılmasını ve 1/1000 lik planlara not olarak eklenmesini , İBB ye 1/5000 lik planlara bu konuda not eklenmesinin talep edilmesini teklif etmekteyiz.

Böylece ;

  • mevcut çatı uygulamasıyla erişilemeyen alanlar kullanılabilir ve konforlu hale gelecektir.

  •  Çatı piyeslerini alt kat ile ilişkilendirme zorunluluk olmaktan çıkarıldığında, değişen kullanıcı ihtiyaçlarına uygun dairelerin oluşumu ile çatı katları, en az diğer katlardaki kadar değerli hale getirecektir.

  •  Çatı katlarının yeterli düzeyde aydınlık ve temiz hava almasını sağlanacaktır. Böylece bu tarz mekânlardaki yaşam cazip, konforlu ve sürdürebilir şartlara kavuşacaktır.

  • Müteahhitlerle arsa sahipleri arasından uzlaşma kolaylaşacaktır.

  • Halen son katların ara katlara göre daha düşük olan kira ve satış bedellerinin yükselmesini sağlayacak , çatı katlarını cazip hale getirecektir.

  •  Bu düzenleme ile tasarlanan çatı katları kentsel dönüşümü hızlandırmak ve teşvik etmek açısından ekonomik bir değer  katacaktır.

  • Teklif edilen bu düzenlemeyle fiili durum yasal hale getirilecektir.

  • Proje dışı kaçak olarak yapılan eklemeler mimari estetik açısından görüntü kirliğine sebebiyet vermekte böylece görüntü kirliliği de ortadan kalkacaktır.

Yukarıda izah edilen yazılı teklif önergemizin değerlendirilmek üzere Başkanlık Makamına havalesini arz ederiz. 06.01.2021

CHP GRUBU MECLİS ÜYELERİ

 HASAN HÜSEYİN ÜSKÜDAR ,İSMAİL TERZİ, ASIM GÜVEN,DÜZGÜN KAYA, METİN GAZİOĞLU,HASAN ALİ HAYIROĞLU ,SELAMETTİN YENİYOL,BESTE DEDE            SÜLEYMAN ULUOCAK,CEMAL  AYDAR, EYÜP CANKURTARAN ŞEMSETTİN LOKLAR       SATILMIŞ ORAL, İYİ PARTİ MECLİS ÜYESİ  /   MUSTAFA GÜRELER

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34