banner32

ZEYDEF Kongresinde İpi Çakır Göğüsledi

Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür Merkezinde yapılan ZEYDEF 4.Olağan Genel kurulda Zeytinburnu Sinoplular Dernek başkanı ve Mevcut ZEYDEF başkan Mehmet Çakır ve Zeytinburnu Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Murat Tufan’ın aday olduğu kongre coşku ve birlik içinde yapıldı.

 ZEYDEF Kongresinde İpi Çakır Göğüsledi

Kongre Üye 20 Dernek Başkanına Plaket takdimi ile başladı

ZEYDEF’in 4.Olağan Genel Kurulu saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 

Akabinde mevcut üye dernek başkanlarına plaket takdimi ile başladı.

Kongrenin Divan Başkanlığını Av. Mustafa Göksu, Başkan Yardımcılığını Ahmet Metin Hayıroğlu, Katip Üyeliği ise Gazeteci Mehmet Alpay yaptı. 

Yönetim kurulu faaliyet raporu, Denetim kurulu faaliyet raporu okundu ve oy birliğiyle kabul edildi.

Raporlar ve bütçeler oy çokluğu ile kabul edildi.  Genel Kurulda Tüzük değişikliği için Başkan Adayı Murat Tufan önerge verdi. Önerge gündeme alındı. Dernek Başkanlarının bir dönemliğine üç yıllığına bir kez aday olmalarını öneren tüzük değişikliği delegelerin oy çokluğu ile red edildi. 

Tüzük değişikliği maddesinin red edilmesinin ardından yeni yönetim kurulu üyelerinin seçimi öncesi her iki aday söz aldı. Başkan Adayı Murat Tufan, ZEYDEF’i kahvaltı ve yemek veren bir platform olmaktan çıkarıp halka açacağız. 80 Öğrenciye burs vereceğiz. Kardeş okul projesini hayata geçireceğiz diyerek delegelerden oy istedi. 

ZEYDEF Genel Başkanı ve Başkan Adayı Mehmet Çakır ise konuşmasına ZEYDEF’e üye 20 Dernek Başkanını ve delegelerini selamlayarak başladı. Bu kongre inşallah tüm STK’lara örnek bir kongre olacaktır. ZEYDEF’te ben yok biz ve kardeşlik var.

İnşallah yeni dönemde daha çok kurumsallığa ağırlık vereceğiz. Yeni Dernek başkanlarını üye yapmak için  ciddi çalımalarımız devam ediyor.

Meclis Başkanlığı birimi oluşturacağız. Gençlik ve kadın kollarını daha da aktif hale getireceğiz. ZEYDEF Bünyesinde siyasi parti komisyonları oluşturacağız. Futbol Turnuvası ve Kan Bağışı projelerimiz devam edecek.

18 Mart’ta geleneksel hale getirdiğimiz şehitlerimizi anma gecesi devam edecek. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek delegelerden oy istedi. 

Adayların konuşmalarının ardından seçime gidildi. Yapılan seçim sonucuna göre 98 ZEYDEF Delegesi oy kullandı.

Bir oy geçersiz sayıldı. Mavi Liste ile seçime giren Mehmet Çakır 65 OY aldı.

Beyaz liste ile seçime giren Murat Tufan ise 32 oyda kaldı. Bu sonuçlara göre Mehmet Çakır İkinci kez ZEYDEF Genel Başkanı oldu. 

Seçimin ardından Teşekkür konuşması için genel Başkan Mehmet Çakır kürsüye geldi.

Birçok STK Başkanının da kendisine bu yolda destek verdiğini ve birinci dönem yarım kalan projelerini hayata geçirmek için ikinci kez aday olduğunun altını çizen  Mehmet Çakır hedefim ZEYDEF’in ismini sadece Zeytinburnu’nda değil tüm Türkiye’de STK’ların örnek aldığı bir kurum haline getirmek dedi.

Diğer aday Murat Tufan’ı da yanına alarak elini havaya kaldıran Genel Başkan Çakır ZEYDEF’te kaybetmek yok seçimin sonunda yine ZEYDEF kazanmıştır dedi.

Tüzük gereği  ZEYDEF’in üye 20 derneğinin tamamı her iki adayın da listesinde yer aldı.

Bu şekilde kaybeden olmuyor sadece kazanan  başkan yönetim kurulu içinde yürütme kurulunu seçerek çalışmalarını yapıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34