banner32

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde Bir İlk yaşandı

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde bir ilk yaşandı. Geçen sezonun şampiyonu Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, ligin güçlü ekiplerinden Koç Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı’yla Türkiye’de bir ilke imza atarak maçı Zeytinburnu Meydanı’nda kurulu mobil buz pistinde oynadı.

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nde Bir İlk yaşandı
Geçtiğimiz yılın Türkiye Buz Hokeyi Şampiyonu Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, 2015-2016 yılının 2’nci maçında Koç Üniversitesi Buz Hokeyi Takımı ile karşı karşıya geldi. Zeytinburnu Meydanı’na kurulan olimpik standartlardaki mobil buz pistinde gerçekleşen maçtan ev sahibi Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı 18-1 galip ayrıldı.
 
GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLEN ATIKLARI GETİREN HER VATANDAŞ PİSTTE ÜCRETSİZ KAYACAK
 
Açık alanda yaşanan müsabakayı izlemeye gelen Zeytinburnulu vatandaşlar ise takımlarına destek verdi.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da profesyonel manada Türkiye’de bir ilk olan maçı tribünden izlemeye gelenler arasındaydı. Takımın sokaktan Türkiye şampiyonluğuna uzanan özel bir hikayeye sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aydın, " Şu an pistte ter döken oyuncularımız, sokaktan gelen amaçsız gençlerimizdi. Şimdi bizi getirdikleri nokta Süper Lig. Koç Üniversitesi ile olan maçımızı Zeytinburnu Meydanı’na kurduğumuz mobil buz pistinde gerçekleştiriyoruz. Bu gençlerimizin bir kısmı amacı olmayan madde bağımlısı gençlerdi. Geçen yıl Türkiye şampiyonu oldular. Ülkemizi Avrupa’da çok büyük bir başarıyla temsil ettiler. Özel bir hikayeye sahip olan takımımız, şu an yurtdışında buz hokeyinde başarılı oyunculardan, ülkemizde bu spora gönül vermiş gençlerden ve artı bizim problemli gençlerden kurulu bir takıma dönüştü” dedi.
 
 
"BELEDİYELERİN BUZ HOKEYİ TESİLERİNE DESTEK VERMESİNİ ARZU EDİYORUM"
Takımın başarısının kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Murat Aydın, “Türkiye’yi temsil eden o güçlü takım burada. Buz hokeyi, Türkiye’de futboldan sonra en çok izleyiciye sahip olmaya aday heyecanlı bir spor dalı. Ben belediyelerimizin de buz hokeyi tesislerine destek vermelerini arzu ediyorum. Bunu arkadaşlarımıza da ifade ediyoruz. Amacı olmayan gençlerin milli takım yolunda ilerlemesi amacı olan gençlere dönüşmesi bana mutluluk veren bir olay. Türkiye’de ilk defa olimpik ölçülerde, halka açık Zeytinburnu Meydanı’na kurulu bir pistimiz var. Ve bu pistte İlk defa profesyonel bir maç yapılıyor.” diye konuştu.
Türkiye’de ilk kez profesyonel bir maça ev sahipliği yapan mobil buz pisti hava şartlarına bağlı olarak haziran ayına kadar meydanda açık kalacak. Pistten geri dönüşüme katkı sağlayan her vatandaş “ücretsiz” olarak yararlanabilecek.
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34