banner32

Tsd İstanbulşubesi ” Engelsiz İstanbul Pikniği ” Düzenledi!..

Türkiye Sakatlar Derneği ( TSD ) İstanbul Şubesi’nin,Başakşehir,Şamlar köyü Tabiat Parkı’nda düzenlediği yemekli ve müzikli “ Engelsiz İstanbul Pikniği “ ne ,2000 kişi katıldı.

Tsd  İstanbulşubesi ” Engelsiz İstanbul Pikniği ” Düzenledi!..
  

(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi’nin 56. Geleneksel “Yaza Merhaba!  Engelsiz İstanbul Pikniği ” Engelliler, engelli aileleri ve engelli dostlarının katılımıyla, Başakşehir –  Şamlar Köyü Tabiat Parkı Piknik alanında 5’ilifli 34 otobüs dolusu engelli ve engelli yakını ile, kendi araçları ile gelenlerle birlikte 2000 kişilik bir katılımcı ile yemekli ve müzikli gerçekleşti.

 

 İstanbul ve civar illerden erken saatlerde katılımın başladığı pikniğe gelenler,İBB Mehter ekibinin coşkulu marşları ile karşılandı. Sunuculuğu  Ali Aydın’ın yaptığı piknikte, TSD İstanbul Şubesi Başkanı İlyas Yıldız’ın hoş geldiniz konuşması ve  (TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ileTürkiye Ortopedik Engelliler Federasyon Başkanı Cemal Merdan’ın engelli hakları ile ilgili konuşmalarının ardından konsere katılan  gönüllü sanatçılardan,Mehtap Durna,Adem Kocadağ, ,Figen Öncel,Günay Naiboğlu,gün boyu sahne aldıkları piknikte, katılımcılarla birlikte,şarkılar-türküler söyleyip alaylar çektiler.

 

Büyük katılımın olduğu TSD İstanbul Şubesinin 56.yaza merhaba “ Engelsiz İstanbul  “ pikniğine, Türkiye Sakatlar Derneği  (TSD) İstanbul Şubesi Başkanı İlyas Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri ve aileleri, ( TSD ) Türkiye Sakatlar Derneği genel Başkanı Şükrü Boyraz ,TSD Genel Bask Yard Gürkan Canol, TSD Genel Sekreteri Yılmaz Demirel ,TSD Genel Merkez Yönetimi Sevinç Özgin ,TSD Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Pervin Giyik , Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyon Başkanı Cemal Merdan,Türkiye Sakatlar Konfederasyonu  Genel Sekreteri Ayhan Bahçeli ,Şisli İşitme Engelliler Başkanı Güler Dağıdır  ,Şisli Engelli Aileleri Koruma Derneği Başkanı Alev Yorgancı ,(TSD) Sultangazi Şube Başkanı Ahmet Gürlevik,CHP il Engelliler, Ak Parti Bahcelievler İlce Yönetimi ,CHP İl Engelliler Komisyonundan İrfan Gumra,Başakşehir  Engelliler Komisyonundan Serkan Sert ,Arnavutköy  Engelliler Komisyon  Başkanı Canan Dudukcu ,TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya,TSD Gaziosmanpaşa Şube Başkanı  Rabia Ekinci, TSD Kırklareli Şube Başkanı Ercan Dinkler ,TSD Çorlu Şube Başkanı Canan Yurtseven,TSD Tekirdağ Şube Başkanı Meziyet Erol, Başakşehir Engelliler Derneği Başkanı  Kerim Yavuz.,Medya FM ”Başka Açıdan” proğram yapımcısı Müslüm Söyler,sanatçı Meltem Demir,Şair-yazar Cemil Özdemir,Tv yapımcısı Ahmet Güney ,(ZEYÇED) Zeytinburnu - Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı,TSD İstanbul Şubesi ve (İSÖS) İstanbul Özürlüler Spor Kulübü  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gündüz,( ZEYÇED)’den Recep Akdağ’ın katıldığı  pikniğe engellilerin yanı sıra, engelli aileleri ve duyarlı vatandaşlarımız da katıldılar.

  

Çeşitli yarışmaların (Çuval,simit ve sandalye) ve  hediye çekilişlerinin düzenlendiği piknik alanında, TSD Çerkezköy Şubesi’nin folklor - sema  ve ” Deli Kız” gösterileri de görülmeye değerdi.

 

Konuklara, et döner, pilav, patetes kızartması,ayran ,turşu ve helva ikram edilirken pikniğe katılan engelliler ve engelli dostları canlı müzik eşlinde gün boyu eğlendiler.

 

Günün sonunda ,TSD İstanbul Şubesi Başkanı İlyas Yıldız,pikniğe destek veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi,İSEM,Marmara Ortopedik,İETT, Zeytinburnu Belediyesi,GİZİL İNCİ,Başakşehir Belediyesi,Türkiye Sakatlar Derneği Konfederasyonu,Fatih Belediyesi,İDO,Türkiye Ortopedik Engelliler Federasyonu ve tüm katılımcılara teşekkür etti.Başkan Yıldız,sponsörlere plaket,yarışmalarda kazananlara da ödüllerini  verdi.

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
çengiz şahin
çengiz şahin - 7 yıl Önce

Derneğin bu tür sosyal aktife sağlaması çok güzel çalışmalarımız devamı diler emeği geçen herkese çok tşk ederiz

SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34