banner32

Şehit, Gazi ve Engelli Aileleri İftar Sofrasında Buluştu

Şehit, gazi ve engelli aileleri, Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan Gönül Sofrası’nda iftarını birlikte yaptı. Semazen gösterileri, Kur’an tilaveti ve ilahiler eşliğinde yapılan iftarda binlerce kişi rahmet yağmurları altında orucunu birlikte açtı.

Şehit, Gazi ve Engelli Aileleri İftar Sofrasında Buluştu
 Ramazan ayı boyunca düzenlediği meydan ve mahalle iftarlarıyla binlerce vatandaşı bir araya getiren Zeytinburnu Belediyesi, şehit, gazi ve engelli ailelerini 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan Gönül Sofrası’nda buluşturdu. Tasavvuf sanatçısı Özcan Uçarer’in ney, kanun ve ud eşliğindeki ilahi dinletileri ve semazen gösterileriyle başlayan iftar programı, Ankara Kocatepe Camii’nin İmam Hatibi Nebi Yaşar ve Hafız Furkan Traşçı’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Hayırsever işadamlarının bağışlarıyla düzenlenen iftar programına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da katıldı. İftar öncesi masaları tek tek dolaşan Başkan Aydın, şehit, gazi ve engelli aileleriyle sohbet edip onlarla yakından ilgilendi. Özcan Uçarer’in ilahi konseri eşliğinde sahne alan semazenleri büyük bir ilgiyle izleyen aileler, Hafız Nebi Yaşar’ın ezan sesiyle orucunu açtı.

RAHMET YAĞMURU SOFRALARI KUŞATTI

Ramazan ayı boyunca her akşam Zeytinburnu’nun farklı bir mahallesinde iftar sofraları kurduklarını hafta sonları ise meydan iftarı organize ettiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Rahmet yağmurlarıyla birlikte iftar programları gerçekleştiriyoruz. Yağmura rağmen bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak sadece organizasyonu gerçekleştiriyoruz. İkram sahipliğimizi hayırsever iş damlarımız yapıyor. Rabbim kendilerine bol ve hayırlı kazançlar nasip etsin, hayırlı işlerde harcamayı nasip etsin. Bu akşam şehit, gazi ve engelli ailelerimizle birlikte iftar yapıyoruz. Bu akşamın şeref konuğu onlar. İşte Türkiye’yi bir badireden, karanlığın kenarından çekip alan halkımızın, özelde şehitlerimizin ve gazilerimizin 15 Temmuz’da yazmış oldukları destanı yakın tarihte hep birlikte yaşadık. Ülkemiz için, değerlerimiz için, geleceğimiz için şehit olan kardeşlerimiz var. Onlara minnet borçluyuz, mekanları cennet olsun. Tüm şehitlerimize özellikle 15 Temmuz şehitlerimize rahmet diliyorum. Rabbim o kara gece gibi geceleri bir daha ülkemize yaşatmasın.” diye konuştu.

“BİZİM GÖNLÜNÜ BİRBİRİNE AÇAN İNSANLARIMIZ VAR”

“Bizim insanları kıracak, öldürecek, şehirleri yok edecek silahlarımız yok. Olmasının da bir anlamı yok.” diyen Başkan Aydın, “Bizim kucaklaşan bir milletimiz var. Gönlünü birbirine açan insanlarımız var. Türkiye’nin gücü işte buradan kaynaklanıyor. Birlik ve beraberliğimizden kaynaklanıyor. AK Partili, CHP’li, MHP’li, HDP’li, partili olan ve olmayan bu toprakların insanı, gönlünü birbirine açtığı takdirde kucaklaştığı takdirde hiçbir düşman bizimle başa çıkamaz, bize zarar veremez. Duaların kabul olduğu bu saatte devletimiz için, milletimiz için dua etmenizi istirham ediyorum. Gönüllerimizi birbirimize açalım, kucaklaşalım. O takdirde güçlü olacağız ve bu topraklarda, ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde kıyamete kadar yaşamaya devam edeceğiz. Şimdiden Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34