banner32

Punto Deri'den Atılan İşçiler

Deriteks Sendikası Başkanı Servi: "205 gündür sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" Türk İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat: "En kaliteli ve en verimli üretimi yapan insanların, sendikal örgütlenme hakkına herkes saygı göstermeli"

 Punto Deri'den Atılan İşçiler
Deriteks Sendikası Başkanı Musa Servi, Punto Deri'den atılan 79 işçinin tekrar işe alınması gerektiğini belirterek, "205 gündür sesimizi duyurmaya çalışıyoruz" dedi.
Deriteks Sendikası Başkanı Musa Servi ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Zeytinburnu'daki Punto Deri önünde, bu iş yerinden atılan işçilerle birlikte basın açıklaması yaptı.

İlk olarak söz alan Servi, Punto Deri'ye karşı aylardır sendikal hak mücadelesi verdiklerini, hak ve taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Servi, "Sendika olarak bir iş yerinin düşmanı değiliz. Ancak çalışanların da Anayasa'dan doğan haklarına saygı gösterilmesi gerekir" diye konuştu.

İnsanca çalışacak iş ortamı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve sendikal haklarla ilgili taleplerinden dolayı 79 kişinin işinden olduğunu hatırlatan Servi, istekleri karşılanana dek mücadelenin süreceğini bildirdi. İşverenden sorunların çözümüne yönelik adım atmasını beklediklerini anlatan Servi, çalışanların haklarını yasal her zeminde koruyacaklarını söyledi.

Servi, Punto Deri önüne gelerek geç de olsa kendilerini destekleyen Türk-İş'e teşekkür ettiklerini belirtti.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, çalışanların kendilerini ifade ettiği tek yerin sendikalar olduğunu belirterek, "En kaliteli ve en verimli üretimi yapan insanların, sendikal örgütlenme hakkına herkes saygı göstermeli" dedi.

Üretime katkı sunacaklarını, işlerini ve iş yerlerini koruyacaklarını vurgulayan Irgat, "Günün çağdaş koşullarına göre insan onuruna yaraşır çalışma koşulları ve insan onuruna yakışır ücreti alma mücadelesini de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Çalışanların haklarının anayasal güvence altına alındığını belirten Irgat, uygulamada sorunlar yaşandığını, sendikal özgürlük haklarını kullandıkları için yüzlerce, binlerce kişinin işten çıkarıldığını kaydetti.

Türk-İş olarak işten atılmaların takipçisi olacaklarını anlatan Irgat, "Bugüne kadar örgütlenme nedeniyle işten atılmalar konusunda hiçbir davayı kaybetmedik" ifadesini kullandı.

Irgat, sendikal mücadeleyi başardıklarını, işten çıkarılanların çoğunun işe dönmelerinin sağlandığını belirterek, Punto Deri'den atılan işçilere direnişlerinde başarılar diledi.

Türk-İş olarak 79 işçiye az da olsa bir yardım zarfı takdim kararı aldıklarını belirten Irgat, 3 işçiye yardım zarfını verdi, 76 zarfın da en kısa sürede işçilere ulaştırılacağını söyledi.

Punto Deri'den çıkarılan işçilerden Ramazan Aygün de konuşmasında 205 gündür süren mücadelelerinde kendilerine destek verenlere teşekkür etti.

Bu arada, işçiler konuşmalar öncesi ve sonrası, "Sendika haktır, işten atmak suçtur", "Atılan işçiler geri alınsın", "Direne direne kazanacağız", "Sendikal hakkımız engellenemez" diye slogan attı.

Konuşmaların ardından, sendika temsilcileri ve işçiler Punto Deri'nin önünden ayrıldı 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34