banner32

Misyonerler Olivium’u mekan tuttu

Son aylarda Hıristiyan misyonerlerin Farsça başta olmak üzere değişik dillerde basılan İncilleri İran'lı Turistlerinin de geldiği Olivium’da dağıtmaları bir çok anne ve babayı rahatszı etti.

Misyonerler Olivium’u mekan tuttu
Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Özel Haber

Gazetemize mail gönderen M.K.adındaki okurumuz şunları yazmış “ Kısa bir süre önce ailemle birlikte Zeytinburnu’nun tek AVM.si olan Olivium’da  geziyorduk. cep defteri şekilde bordo kaplı üzerinde Arapça yazılı bir  kitap budum.

Başta Kuran zan ettim biraz İngilizcem var. Arka kapağını açıp bakınca Latin harfleri ile İngilizce olarak The New Testament in Persian New Millenium Version Pocket Edition Printen in 2010 Unted Kingdom yazan eserin incilin Farsçası olduğunu gördüm.

Türkçe olarak yazılmış bir el ilanı dağımına müsaade etmeyen yönetimin Farsça İncilin Olivium’un her yerine bırakılıp gidildiğini görmemesi manidar.

Misyonerlerin hiçbir engel ile karşılaşılmadan “Gedikpaşa Cad.Balibapaş Yokuşu NO.15 Beyazıt –İstanbul Turkeyşeklinde üzerinde Haç işareti olan ve Farsça yazıların yazıldığı kartviziti de içine koyarak rahat bir şekilde incili dağıtmaları  beni hayal kırıklığına uğrattı diyen okurumuz çocuklarınızı AVM.lere  gönderen ebeveynleri bu tür tehlikelere karşı uyarmak istediğini ifade etmiş.

Olivium yönetiminin bu konuda ilgili makamlara şikayette bulunup bulunmadığını bilmiyoruz. Ama bizlerin ilçenin sorunlarına yazan gazetelerimizi dağıtmak için önce izin aldığımız halde Misyonerlerin izin alarak mı yoksa kendi kafalarında korsan bir şekilde İncil dağıtmaları merak konusu oldu.

Kaynak:İstanbul Times Haber AJansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34