banner32

Medeniyetlerin Kapısı ‘Mardin’den Açılıyor

Düzenlediği kültürel etkinliklerle adından sık sık söz ettiren Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, Ocak ayında ressam İsmet Yedikardeş'in "Medeniyetler Kapısı Mardin" sergisine ev sahipliği yapıyor.

Medeniyetlerin Kapısı ‘Mardin’den Açılıyor
 Ocak ayında şehrin kültür ve sanat gündemine yine özel bir sergiyle katkıda bulunacak olan Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverler, ressam İsmet Yedikardeş'in “Medeniyetler Kapısı Mardin” sergisiyle buluşuyorlar. Eserlerde Mardin şehrinin kültürel, tarihi ve mimari özellikleri, sanatçının kendine has bakışıyla yorumlanıyor. Serginin bir bölümü tuval üzerine çalışmalardan oluşurken, diğer bölümü ise sanatçının kendine has bir teknikle deri üzerine işlediği çalışmaları kapsıyor. Serginin ana temasını Mardin şehrinin ’eski’ ama ‘hiç eskimeyen’ yüzü oluşturuyor.

“FARKLILIKLARA RAĞMEN BARIŞ İÇİNDE YAŞANAN ŞEHİR…”

Mardin şehrinin tarihi boyunca ev sahipliği yaptığı birbirinden farklı etnik ve dini unsurlar arasında üzerinde kurduğu barışçıl atmosfere değinen ressam İsmet Yedikardeş, sanatında ve özel olarak "Medeniyetler Kapısı Mardin" sergisinde ulaşmak istediği hedefi şu sözlerle ifade ediyor: "Birlik ve bütünlük içindeki bu barışçı anlayış, çatışmaların körüklenmek istendiği günümüzde tehdit altındadır. Bu zengin medeniyetin mirasçıları olarak, bize aktarılan değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak borcumuzdur. Bu şehirde yetişmiş bir sanatçı olarak, sanatçı duyarlılığı ve sorumluluğuyla Mardin’e hizmet etmek gayesi içindeyiz. En büyük temennim bu eserler vesilesiyle Mardin’e dikkat çekmek, bu tarihi tecrübeyi insanlığa sunmak, barışa ve huzura katkıda bulunmaktır."

Küratörlüğünü M. Lütfi Şen'in üstlendiği, ressam İsmet Yedikardeş'in "Medeniyetler Kapısı Mardin" sergisinin, açılışı 16 Ocak Perşembe günü saat 19.00'da gerçekleşecek. Sergi, 16 Şubat'a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34