banner32

Huzurevinde "Sevgililer Günü" Defilesi

Modacı Hüseyin Küçük, Sevgililer Gününe özel defilesinde Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi sakinlerini podyuma çıkardı.

 Huzurevinde
 
Büyük bedeni farklı bir kimliğe taşımayı hedefleyen moda tasarımcısı Hüseyin Küçük, Sevgililer Günü'ne özel defilesinde, Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi sekinlerini podyuma çıkardı.

Modacı Küçük, 14 Şubat Sevgiler Günü öncesinde yapım şirketi Medya Doktoru'nun desteğiyle "Ruhum ve Kadınım" adlı kreasyonuyla Zeytinburnu Semiha Şakir Huzurevi'nde defile düzenledi. Defilede mankenlerle beraber huzurevi sakinleri de podyuma çıktı. İlk kez podyuma çıkan huzurevi sakinleri, şarkılar eşliğinde podyumda yürürken heyecanlı dakikalar yaşandı.

Mutlu oldukları gözlenen ve adeta mankenleri aratmayan sakinler, davetliler tarafından alkışlandı. Defilenin sonunda tasarımcı Hüseyin Küçük, huzurevi sakinleriyle beraber podyuma çıkarak, davetlileri selamladı.

Defilenin sonunda manken Tuğba Özay, podyuma çıkarak huzurevi sakinleri için şarkı söyleyip, dans etti. Yeni yaşına giren Özay, doğum günü pastasını da huzurevi sakinleriyle beraber kesti. Defileyi izleyen yaşlılar da organizasyonda eğlenceli dakikalar yaşadı.



Onların ruhlarına göre kostüm hazırladım

Defilesinde büyük beden kıyafetlerini huzurevinde yaşayan kadınlara giydirdiğini belirten modacı Küçük, böylelikle huzurevi sakinlerine unutulmadıklarını hatırlatarak, onlara farklı bir Sevgililer Günü hediyesi vermek istediğini belirtti. Yaşamını huzurevlerinde geçirmek durumunda kalan vatandaşlara değişik bir şeyler yapmayı arzu ettiğini ifade eden Küçük, duygularını şöyle dile getirdi:

"Sevgililer Günü etkinliğini doğal bir ortamda yapmayı düşündüm. Duygulu ve yaşama bağlayıcı bir projeyi hayata geçirdim. Defile sonunda da ağladım. Kadının da yaşı olmadığı öğrenmiş oldum. Mutluyum yarınlara daha güzel bakacağımdan eminim. Huzurevinde düzenleyeceğim defile için huzurevine sık sık geldim ve buradaki insanları tanıdım. Onların ruhlarına göre kostüm hazırladım. Defilenin hazırlıkları 3 haftayı buldu. Süslenmeyi biliyorlar, her dediğinizi kabul etmiyorlar. Asla 'hayır' deme şansım yok. Bu kreasyonun benim için en önemli özelliği; kadınsı, dokunaksı ve ipeksi olması oldu. Kreasyonum adını da 'Ruhum ve Kadınım' olarak koyduk."

Huzurevi sakinleri için podyuma çıkarak şarkı söyleyen Özay, "Sosyal sorumluluklarının bilincinde, 20 yıldır bu sektörün içerisinde olan bir sanatçıyım. 20 yıldır ulaşabildiğim her yere ulaşmaya gayret ediyorum. Bugün de huzurevinde değerli büyüklerimizle birlikte olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Onlara şarkılarımı seslendirdim, birlikte dans ettik. Çok güzel bir organizasyon oldu" diye konuştu.



Podyumda gençliğimizi yaşadık

Podyuma çıkan ve 13 aydır huzurevinde yaşayan Hava Harp Okulu'dan emekli Sebile Öztürk, duygularını "Defileye çıkarken heyecanlandım. Çok mutluyum. Defilede de sunduğum kıyafeti çok beğendim. Podyuma çıktığımda gençliği yaşadım. Defileye de çıkmayı istedim" ifadeleriyle dile getirdi.

Podyuma çıkan sakinlerden Nurten Çevik de 12 senedir huzurevinde kaldığını belirterek, defile için çok hazırlandığını ve defilede sunduğu kıyafetleri çok beğendiğini söyledi.

Çevik, "Eşimin vefatından sonra huzurevine geldim. Podyumda çok heyecanlandım ve hoşuma gitti. Siyah bir elbise giymeyi tercih ettim. Siyah rengi seviyorum. Sevgiler Günü'nde ailemden başka sevgili de tanımıyorum" dedi.

Sahneye çıkan işitme engelli sakinler de duygularını işaret diliyle anlattı. Huzurevinin işitme engelli sakinleri, podyuma çıkmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34