banner32

Halkı ilgilendiren konularda istişare şart

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi(İBB) nin otobüs renkleri ve gemi isimleri için anket yaparak halkında görüşlerini alıp karar vermesi toplum tarafından takdirle karşılanmıştı.

Halkı ilgilendiren konularda istişare şart
Ancak Taksim Gezi Parkında köklü bir değişiklik yapıldığı halde halkın sürece dahil edilmemesi iki haftadır ülke geneline yayılan sert eylemlerle protesto ediliyor.
 
İstanbul Times  Gazetesi ve www.istanbultmes.tv ekibi Gezi parkı eylemlerini başlatan gençlerle konuştu. Gençlerin siyaset ve Ak Parti ile ilgili çok sorunları yok. Gençler biz burada yaşıyorsak belediyemiz yapacağı ciddi bir çalışma da halkında bilgisini alıp ona göre karar vermelerini istiyorlar.
Eyleme desteğin bu kadar büyük olmasının başka nedenleri de yok değil. Örnek vermek gerekirse son yıllarda özellikle İstanbul’da yüksek yoğunluklu  imarların veriliyor olması bir çok kimsenin  bu işe sebep verenleri eleştirmesine neden oluyor.
Başbakan samimi ama ekibini çalıştırmıyor iddiası
Bu süreçte görüşünü aldığımız bir çok vatandaşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın samimiyetinden ve çalışkanlığından  dolayı bir sıkıntıların olmadığını ifade ettiler.
Halkın eleştiri konusu yaptığı konuların başında Başbakan Erdoğan’ın  bir çok konuda bakanları,yardımcılarını, danışmalarını ve kendi  işini kolaylaştıracak ekibin yapacağı çalışmaları kendisi yapmaya çalışması da  sıkıntı oluşturuyor.
Sosyal medya aldı başını gidiyor
Dünyanın küçük bir köy haline geldiği günümüzde devletler ve hükümetler halkın genelini ilgilendiren konularda artık biz yaptık oldu mantığı ile çalışamayacaklarını Taksim Gezi parkı eylemlerinden sonra anlamış oldular. 
İBB Başkanı Kadir Topbaş ve Başbakan yardımcısı Bülent Arınç eylemcilerin haklı taleplerine saygılı olacaklarını ifade ettiler
İBB başkanı Dr.Kadir Topbaş ve Bülent Arınç yaptıkları açıklamalarla kendilerinin de hatalı olabileceklerini ifade ederek bundan sonra halk  ile daha yakın çalışmada olabileceklerini ifade ederek sürecin tansiyonunu düşürdüler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Taksim porotestolarında eyer alan kişilerle görüşmüş olması da hükümetin diktatör olmadığını göstermesi bakımından kayda değer bir gelişme olmuştur.
Gençler dış güçlere dikkat  etsin
Almanya’nın yapılacak olan üçüncü havalimanının kendi önceliklerinin ikinci dereceye düşüreceğini hesaplayarak  Türkiye’nin gelişmesini istemediği iddiaları  yaygın olarak kullanılıyor. İngiltere’nin ise Kanal İstanbul’dan dolayı Boğazların öneminde azalma olacağı için İngilizler’de Türkiye’nin terörünü çözmüş bir çok sorundan arınmış bir Türkiye istemedikleri için ülkemizde yapılan eylemlere destek vermiş olabileceklerini  ifade ediliyor.
Küçük bir azınlık her ne kadar Ak Parti istifa diyorlarsa da şu an ülkede hiçbir kimsenin  uyumlu ve güzel çalışan hükümetin istifa edeceğini düşünmesi mantıklı bulunmuyor.
Ülkemize sahip çıkalım ve 150 yıldır devam eden  bir sorunu bitirmek için ciddi çalışmalar yapan hükümete destek olalım. Terörsüz ve baskılardan arındırılmış bir yerel yönetim seçimi için çalışmaya başlayan her siyasi partinin yanında olacağız.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34