banner32

GZP' Kültür Merkezinde Tarihi Mekan Dostlarını Ağırladı

Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) Kazlıçeşme Kültür Merkezinde halka açık ilk toplantısı ile çalışmalarına başladı. Platformun tarihi mekan tanıtım filmi katılımcılardan tam not aldı.

GZP' Kültür Merkezinde Tarihi Mekan Dostlarını Ağırladı
 Açılış Konuşması Platform başkanı Hüseyin Çetiner'den

"Bir sene önce Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekanlarımızı yerli ve yabancı turizme kazandırmak adına neler yapabiliriz diye fikir alış verişi yaparken aynı hedeflere inanmış 13 kişinin tarihi mekanlarımızı hak ettiği yere getirmek adına aynı hedef doğrultusunda çalışma kararı aldı. Bir sene içinde güzel işlere imza atık.

Sultan Mehmet İstanbul'u alacağına inanmasaydı alamazdı. Selahaddin Eyyubi Haçlıları Kudüs'ten çıkaracağına inanmasaydı bunu başaramazdı.

Bizde Zeytinburnu ile alakalı düşüncelerimizi ve hayallerimizi sadece kendi  imkanlarımız ile hayata geçiremeyeceğimizi biliyoruz. Bizim birinci önceliğimiz Kamu idarecilerinin dikkatini mücevher sandığı mahiyetinde olan tarihi mekanlarımızı maddi ve manevi olarak halkın istifadesine sunmak için farkındalık oluşturmaktır. Sabırla, kararlılıkla ve azimle bu düşüncelerimizi er yada geç hayata geçireceğiz inşallah.

Biz Platform olarak 13 kişilik yönetim kurulu üyesinden meydana geliyoruz. Amacımız sadece salonu kalabalık hale getirmek olsaydı değil 13'ümüz birimiz sadece arkadaş ve dostları ile salonu tıklım tıklım doldururdu.

Biz gerçek manada tarihi mekânlarımızın gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaşmamıza kısa, orta ve uzun vade de katkısı olabilecek dostlarımızı tanıtım toplantımıza gelsin düşüncesini benimsedik.

Şu an aramızda olan katılımcıların % 85 nitelikli bireylerden meydana geliyor.

Burada olan ve olmak isteyip de değişik sebeplerden dolayı aramızda olamayan bütün dostlarımıza kendim ve Platform adına teşekkür ederim.

Yaptığımız çalışmalarda bize inanan ve güvenen Avrasya Hastaneler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr.Hüseyin Urlu' ya, Uluocak Mimarlık'ın sahibi Mimar Süleyman Uluocak'a çalışmalarımızı yapmak için verdikleri destek için kendilerine teşekkür ederim.

DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Eczacı İş adamı Kemal Abdullahoğlu Çetiner ve yönetimini kutlarım dedi

Kemal Abdullahoğlu Protokol konuşmaları kapsamında yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi "hayatının bir kısmı bu ilçede geçen bir kişi olarak ilçenin bugün betona teslim edildiğini görmek beni üzüyor. Gazeteci ve televizyon programcısı Hüseyin Çetiner'in kurucu başkanlığını yaptığı platformun belirlemiş olduğu yol haritası çok güzel. Fikirsel bazda bana ve partime düşen ne olursa yapmaya hazırım" dedi.

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe başkanı Kemal Yılmaz platform başkanı ve üyelerini kutlarım dedi

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe Başkanı Kemal Yılmaz ise şunları söyledi " Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) nu takip ediyorum güzel çalışmalara imza atıyorlar. Biraz önce bayraklarında "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" Hadis-i Şerifini gördüm.

İşte Platform insanlara faydalı olmak için yola çıkmış. İlçe halkı olarak bizim yapacağımız en önemli şey platformun fikir ve düşüncelerini daha çok kişiye ulaştırmak için kendilerine yardımcı olmak gerektiğini burada gördüm.

Hep beraber el ele verirsek ilçemizi daha iyi bir yere getirmek mümkün. Niyet hayır akibet hayır diyorum inşallah her şey Zeytinburnu için daha güzel olacak" dedi.

Tanıtım Toplantısında Güzel fikirler paylaşıldı

Avrasya Hastaneleri Genel Koordinatörü Eğitimci İbrahim Urlu yaptığı konuşmada şunları söyledi "Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak kendinize seçmiş olduğunuz çalışma alanı çok kıymetli ve değerli. Bizler de kurum olarak halkın ortak değerleri için çalışan kurumlara hep destek olduk. Platformun kurucusu Hüseyin Çetiner'i yıllardır tanıyoruz. Kendisi aktif pratik ve proje üreten bir arkadaşımız.

Yolları açık olsun diyen Urlu bir anısını anlattı: 1998 'de Zeytinburnu Avrasya Hospital'i açarken ben Koç Grubunda çalışıyordum. O zaman oradaki arkadaşlarımıza E 5 te görünecek şekilde hastanemizin üstüne bir zeplin asalım dedim. Gelip inceleme yaptılar. Dönüşte  burada ayrı bir hava akımı olduğunu söyleyerek burada Zeplin asılamayacağını söylediler.

Meşhur hikayedir eski dönemlerde bir yerin havasını öğrenmek için oraya bir çiğer asarlarmış en son neredeki ciğer bozulursa oranın havası için iyi raporu verilirmiş. İşte İstanbul'da ilk tabakhanelerin Zeytinburnu ilçesinde kurulmasının sebeplerinden birisi de havasının iyi olmasından dolayı olduğu söyleniyor diyen İbrahim Urlu Platformun başarılı işler yapacağına dair umudum yüksek. Hüseyin Çetiner nezdinde yönetim kurulu üyelerine başarılar dilerim"  dedi.

Mimar Süleyman Ulucok ise şunları söyledi "Geleceğim Zeytinburnu Platformu başkanı Hüseyin Çetiner ve çalışma arkadaşları güzel bir proje için yola çıkmışlar. İstikrarlı ve planlı bir çalışma ile güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum. Başkan ve yönetimine teşekkür ederim" dedi.

İstanbul Otelciler Odası Yönetim Kurulu üyesi iş damı Ahmet Çelik 'te şunları söyledi "Bir otel işletmecisi olarak Zeytinburnu ilçesinde bulunan bu kadar güzel tarihi mekanımızı yerli ve yabancı turizme kazandırmak için bugüne kadar platform gibi bir çalışma yapılmamış olması eksikti. Hüseyin Çetiner ve arkadaşları güzel işler yapıyorlar. Emeği geçen herkesi kutlarım" dedi.

Gece tarihi mekanların gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde ulaşmasını dileyen  Avrasya Hastanesi Kurucusu ve Yönetim kurulu başkanına  plaketini DYP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Eczacı iş adamı Kemal Abdullahoğlu,Acil bir ameliyata girmesi gereken Op.Dr.Hüseyin Urlu'nun plaketini kardeşi ve Hastanesi genel Koordinatörü İbrahim Urlu'ya takdim etti.

Uluocak Mimarlık'ın sahibi Mimar Süleyman Uluocak'ın  plaketini ise Saadet Partisi Zeytinburnu ilçe başkanı Kemal Yılmaz takdim etti.

Tomurcuk Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Eğitimci Yunus Çiftçi grubun iletişim ve hakla ilişkiler sorumlusu Yusuf Balay ile Platformun çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.

Program daha sonra hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34