banner32

Gözyaşları İçinde Oğullarının Dönmesini Bekliyorlar

Zeytinburnu’nda oturan 15 yaşındaki Medet Aktan’dan 6 gündür haber alınamıyor.

Gözyaşları İçinde Oğullarının Dönmesini Bekliyorlar
 Zeytinburnu’nda oturan 15 yaşındaki Medet Aktan’dan 6 gündür haber alınamıyor. Çocuklarının kaçtığı ya da kaçırıldığı yönünde hiçbir bilgiye sahip olmayan Mardinli Aktan’ın anne ve babası, gözyaşları içerisinde evlatlarından haber bekliyor. Aktan'ın son görüntüsü, caddede yürürken güvenlik kamerasına yansıdı. 

Anne Fikriye Aktan ve baba Hüseyin Aktan, 7 çocuklarıyla birlikte 1,5 yıl önce Mardin’den Zeytinburnu’na göç etti. 8. sınıftan sonra okulu terk eden Medet Aktan, tekstil işinde çalışmaya başladı. Tekstil işinin yanında hafta sonları da ek işler yapan Medet Aktan aile bütçesine faydalı olmaya çalışıyordu.

Geçtiğimiz Pazar günü Aktan ailesi hep birlikte kahvaltı yaptı. Saatler 12.00’i gösterdiğinde Medet biraz dolaşacağını söyleyip dışarı çıktı. Ancak kendisinden bir daha haber alınamadı. Çocuklarının sağlık durumundan endişe duyan Aktan ailesi emniyete de başvurdu. Fakat emniyetten olumlu ya da olumsuz bir haber gelmedi. Çocukları hakkında en ufak bir bilgiye muhtaç olan aile, Medet’in evden çıktıktan sonra yürüdüğü güzergah üzerindeki çok sayıdaki güvenlik kamerasını da inceledi. Güvenlik kamera kayıtlarından Medet’in görüntüsüne ulaşan aile Zeytinburnu 58. Bulvar’a kadar çocuklarını takip etti. Ancak, daha sonra izini kaybetti.

Pazar günü hep birlikte kahvaltı yaptıklarını belirten Anne Fikriye Aktan, “Medet bana hava alıp, geleceğini söyledi. Herhangi bir kötü alışkanlığı ve kötü çevresi yoktu. Oğlumdan güzel haberler duymak istiyorum.” dedi. 

'SAĞ MI ÖLÜ MÜ BİLMEK İSTİYORUZ'

Medet’in daha önce evden hiç ayrılmadığına dikkat çeken Baba Hüseyin Aktan, “Oğlum saat 12’de evden çıktı. Dolaşıp, geleceğim dedi. Hiçbir sorunu yoktu. İş konusunda da iyi biriydi. İstekli ve azimliydi.” diye konuştu. Medet’in yürüdüğü güzergah üzerindeki çok sayıda güvenlik kamerasını incelediğini dile getiren Baba Aktan, “Adliyenin önüne kadar gitmiş. Birkaç kilometre güvenlik kameralarını inceledik. Polise de gittik. Polis bize ‘Nasıl olabilir?’ diye sordu. Zaten bilsek, polise gitmezdik. Sağ mı, ölü mü? bilmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

İnceledikleri güvenlik kamera görüntülerinde Medet’in yanında kimse bulunmadığını ifade eden Amca Rıdvan Aktan ise, “Yeğenimi 58. Bulvar’a kadar takip ettik. Son görüntüsünde sanki birisini bekliyormuş gibiydi. Oradan itibaren onu kaybettik. Kendisinin kötü alışkanlığı yoktu. Ne desem yalan olur. Ufak bir şüphem olsaydı, gereken yapılırdı ama hiçbir şüphemiz yok.” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34