banner32

Gösteri Sanatları Akademisi Yerli Malı Haftası’nı Kutladı

Sinema ve sahne sanatları alanında ülkemizin kültürel diline hakim, özgün ve içinden yetiştiği toplumun değerleri ile barışık sanatçıların, çağın gerektirdiği niteliklere uygun bir eğitim alması amacıyla geçtiğimiz yıl kurulan Gösteri Sanatları Akademisi, bu bilinçle gerçekleştirdiği etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.

Gösteri Sanatları Akademisi Yerli Malı Haftası’nı Kutladı
 Son yıllarda hak ettiği önemi göremeyen “Yerli Malı Haftası” geçtiğimiz gün gerçekleştirilen etkinlik ile kutlandı. Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcı Erdem İskenderoğlu’nun da katıldığı gecede akademi öğrencileri kendi elleri ile hazırladıkları birbirinden leziz yiyecekleri arkadaşlarına ikram etmenin gururunu yaşadı. Akademi eğitmenlerinin de tam kadro katıldığı etkinlikte söz alan Gösteri Sanatları Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Usta şöyle konuştu:

“Gösteri Sanatları Akademisi olarak kendi kültürümüzün, geleneklerimizin, sanatımızın ve medeniyetimizin farkında olan bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bugün burada aynı duygu ve düşüncede, aynı kaygıları güden ve aynı hedefleri paylaşan dostlarım ve öğrencilerimle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Yerli Malı Haftası bizlerin çocukluğumuzdan hatırladığımız güzel bir anıydı. Günümüzde o yıllarda olduğu kadar gündeme gelmese de yaşadığımız toprakların ve bu topraklarda yaşayan insanların, o insanların emeklerinin ve bir millet olarak sahip olduğumuz hazinenin anlaşılması adına son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Yerli Malı Haftası sadece milli ve yöresel yemeklerimizi yemiş olmaktan ibaret değil. Medeniyetimizin mirasına sahip çıkıp günümüz dünyasında var olabilmek demek. Yerli ve milli olmak, memleketimizde insanımızca yetiştirilen, üretilen değerlere hak ettiğini vermeyi gerektirir. Medeniyetimize, içinden yetişip geldiğimiz toplumun kültür ve geleneğine sahip çıkmalıyız. Çünkü bir medeniyet toprağı ekip, biçmesi, sanayi üretimi, insan ilişkileri, sanatı, estetik algısı ve teknolojisi ile bir bütündür.”

Konuşmasında gençlere bu imkanı sunan başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın olmak üzere, Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu ve tüm mesai arkadaşlarına teşekkürlerini ileten Usta, öğrencilerine de onlar için verilen bunca emeği boşa çıkarmadıkları için ayrıca teşekkür etti. Rap müzik sanatçısı Yener Çevik’in Yerli Malı Haftası için özel olarak hazırladığı ve yakın tarihte müzikseverlerin beğenisine sunulacak parçasının da geceye özel olarak Türkiye’de ilk kez çalındığı etkinlikte akademi öğrencileri hem hoşça vakit geçirdiler hem de yerli ürün kullanımı hakkında bilgilendirilmiş oldular.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34