banner32

Cinsel İstismardan Kaçınmaları İçin Çocuklara Eğitim

Çocuklarda mahremiyet bilincini oluşturmak için Zeytinburnu’ndaki ilkokullarda eğitim gören 10 ile 12 yaş arasındaki çocuklara drama yöntemiyle “Mahremiyet” eğitimi veriliyor.

Cinsel İstismardan Kaçınmaları İçin Çocuklara Eğitim
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) başlattığı mahremiyet eğitimi programında Dr. Raşit Galip İlkokulu’ndaki öğrencilere drama yöntemiyle mahremiyet kavramı anlatıldı. Eğitim kapsamında, ailede mahremiyet bilincini oluşturulurken, ailelere kendilerini yeni keşfetmeye başlayan çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği de öğretiliyor. 10 ila 12 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan Mahremiyet Eğitimi’nde kendilerini yeni keşfetmeye başlayan çocuklar, mahremiyet kavramını drama yöntemi sayesinde eğlenerek öğreniyor.
Önleyici bir çalışma olarak planlanan eğitimde, ayrıca sağlıklı cinsel gelişimin nasıl olması gerektiği, cinsel gelişim evrelerinin genel özellikleri, ailelerin karşılaşılabilecekleri problemler ve çözüm yöntemleri program kapsamında velilere de anlatılıyor.
“CİNSEL İSTİSMAR KONUSUNDA ÇOCUKLARA BİLGİ VERİYORUZ”

Çocukların erken yaşlarda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) psikologlarından Damla Koluaçık, “Çocuklara bugün duygusal istismarı, duyguların nasıl ifade etmeleri gerektiğini, duygularını ifade etmenin neden önemli olduğunu, ileride herhangi bir cinsel istismar tarzı durumla karşılaştıklarında duygularını anlayabilmeyi ve karşı tarafa ifade edebilmeyi öğrettik.”dedi.
Mahremiyet Eğitimi’nin ilk aşamasında duyguları tanıma ve tanımlayabilmeyi ikincisinde ise cinsel istismar konusunda bilinçlenmeyi öğrettiklerini belirten Psikolog Koluaçık, “Çocuklar burada, yasak dokunuşları, iyi sır ve kötü sırları, iyi sırları kimlerle paylaşmaları gerektiğini veya herhangi kötü bir durumla karşılaştıklarında güvendikleri bir kişiyle bu durumu nasıl paylaşabileceklerini öğreniyor.”dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34