banner32

CHP İstanbul il Örgütünde Canpolat Dönemi Başladı

CHP İstanbul İl Başkanlığı için iki aday yeterli imzayı toplayabildi. Kongrede, Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat il başkanlığı için yarıştı. 317 delegenin oyunu alan Canpolat, CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı oldu.

CHP İstanbul il Örgütünde Canpolat Dönemi Başladı
Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen CHP 35. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin ikinci gününde, kürsüye çıkan partililer görüşlerini açıkladı. CHP Genel BaşkanYardımcıları Yakup Akkaya ve Sezgin Tanrıkulu ile Milletvekilleri İlhan Cihaner, Mahmut Tanal, Dursun Çiçek, Oğuz Kaan Salıcı, partili ilçe belediye başkanları, partililer ve sendikaların temsilcilerinin katıldığı kongrede, adaylardan Necdet Saraç bir konuşma yaparak, adaylıktan çekildiğini duyurdu.



SARAÇ SUÇLAYIP ÇEKİLDİ
İl başkanlığı yarışına giren ancak yeterli imzayı toplayamadığı için aday olamayan Necdet Saraç konuşmasında imzalara müdahale edildiğini öne sürdü. Saraç "Siyasette 24 değil 12 saat bile çok uzunmuş. Benim için verilen imzalara hem genel hem yerel düzeyde müdahale edildi" iddiasında bulundu. Aday olamadığını söyleyen Saraç mücadeleye devam edeceğini dile getirdi ve ekledi: "Biz bugün burada aday olsaydık, diyecektik ki; Cumhuriyet Halk Partisi 12 milyon oy almış devasa bir güç. Dünyadaki 160 ülkeden daha büyük nüfusa sahip olan bir gücü harekete geçirmek mümkün. 1 milyon 200 bin üyeyi harekete geçirmek mümkün.








CANPOLAT VE ZEYBEK YETERLİ İMZALARI TOPLAYABİLDİ


Saraç'ın konuşmasından sonra, Divan Başkanı Ercan Karakaş, kongrede adaylık için 64 delegenin imzasının toplanması gerektiğini, adaylar arasından sadece Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat'ın gereken imzaları topladığını belirterek kongrede Canpolat ve Zeybek'in seçime girebileceğini açıkladı.



ÖNCE PARTİLİLER SONRA ADAYLAR KONUŞTU

Kongrede daha sonra Divan Başkanı Ercan Karakaş, söz isteyen partilileri kürsüye davet etti. Konuşan partililerden çoğu 'CHP’nin yüzünü sola dönmesi' gerektiğini dile getirdi.
Adaylar Canpolat ve Zeybek, oylamaya geçilmeden önce birer konuşma yaptılar. İlk sözü Cemal Canpolat aldı. Yaklaşık 50 dakika konuşan Canpolat, 1989 yılında aldıkları belediye başkanlığını 1994 yılında AK Parti iktidarına terk ettiklerini belirterek, "1994 yılından beri yürüttüğümüz politikalarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni alamadığımız bir gerçek. 1994 yılından beri partinin yüzünü sağa döndüren, sağa çeviren, sağ siyaset anlayışıyla İstanbul'u, Türkiye'yi almak isteyen anlayışla İstanbul'da belediyenin alınmadığı, alınamayacağı, sağ siyaset çemberiyle İstanbul'da iktidar olunamayacağını, Türkiye'de iktidar olamayacağını, 1994'ten beri yapılan bütün politikalar ortaya koymuştur" dedi.
Canpolat'tan sonra söz alan diğer aday Gökan Zeybek ise, CHP il, ilçe ve belediyelerin aralarında birleşmeyi ve bütünleşmeyi tam olarak sağlamaları durumunda İstanbul'da 19 ilçeyi daha yönetecekleri iddiasında bulundu. 



Konuşmalardan sonra kongreye 45 dakika ara verildi. Divan Başkanı Ercan Karakaş, aradan sonra çekilen kurada, Gökan Zeybek'in beyaz, Cemal Canpolat'ın da sarı oy pusulası ile yarışacağını duyurdu.



CANPOLAT 29 OY FARKIYLA YENİ İL BAŞKANI SEÇİLDİ

Sandıkların kurulması ile saat 17.30 sıralarında oy verme işlemi başladı. Oy verme işleminden sonra sayıma geçildi. Yapılan sayım sonucunda, adaylardan Cemal Canpolat'ın 322 delegenin oyunu alarak yeni İl Başkanı olduğu açıklandı. Gökan Zeybek ise 293 oy aldı.



Böylece, Cemal Canpolat, rakibinden sadece 29 oy fazla olarak başkan seçilmiş oldu.
CHP'nin İstanbul İl yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu



  1-İl Başkanı Cemal Canpolat     2-Özgürt Aydın   İl Yönetim Kurulu Üyesi      3-





     

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34