banner32

Büyüme bir 'AKP' masalı ekonomik kriz kapıda

TURK Parti Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, AKP’nin halkı kandırdığını Erdoğan’ın “Ekonomimiz rekorlar kırıyor” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Özgüç, “Son 12 yılın rakamları AKP’nin halkı yoksullaştırdığını, daha borçlu bir Türkiye yarattığını ortaya koyuyor. Gerçekler Türkiye’den saklanıyor” dedi.

Büyüme bir 'AKP' masalı  ekonomik kriz kapıda
Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi (TURK Parti) Genel Başkanı Ahmet Eyüp Özgüç, “Bize Türkiye büyüyor diye masal anlatılıyor. Gerçekte ise ülke sürekli geri gidiyor” dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

AKP’nin vatandaşa, seçmenine karşı dürüst olmadığını belirten Özgüç, “AKP’liler kendi siyasi çıkarlarını korumak ve seçmeni kandırıp oy alabilmek için 'ekonomi rekorlar kırıyor' diye yalan söylüyor. Rakamlar ülkenin krize sürüklendiğini gösterirken, AKP’liler koltuk kapma mücadelesi veriyor” dedi.

 Ekonomindeki kötü gidişini rakamlarla da ortaya koyan Özgüç, iç borcun 155 katrilyondan 436 katrilyona çıktığını, dış borcun 3’e katlandığını, vatandaşın üzerindeki dış borç yükünün de 2,5 kat arttığını söyledi. 

Vatandaş borçla hayatını sürdürmek zorunda bırakıldığını belirten Özgüç, "12 yıl önce vatandaşlarımızın toplam borcu 4 milyar dolardı. Bu rakam AKP ile 160 milyar dolara ulaştı. 42 milyon vatandaşımız borçlu. İşte AKP’nin rekoru budur” dedi.

TURK Parti iktidarında en önemli unsurların kalkınma ve reform olacağını söyleyen Özgüç, “AKP’nin ekonomi vizyonu büyük Türkiye için yeterli değildir. Türkiye için gerçek bir ekonomi politikası gereklidir. Biz Türkiye’yi ayağa kaldıracak partiyiz. Bizim iktidarımızda, çiftçi, işçi, memur,  toplumun her kesimi kalkınma yapacak. Türkiye gerçek rekorları TURK parti iktidarında yaşayacak” diye konuştu.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34