banner32

Bu Sofrada Herkes Eşit

Belediye başkanının limonata doldurduğu, başkan yardımcısının çorba ikram ettiği Gönül Sofrası iftarları, 2 bin kişiyi aynı masada buluşturdu.

Bu Sofrada Herkes Eşit
Eski Ramazanları aratmayan sokak iftarlarıyla her gün ayrı bir mahallede ilçe sakinleriyle bir araya gelen Zeytinburnu Belediyesi, Sümer Mahallesi’nde 2 bin kişiyi konuk etti. Birbirinden sürpriz konukların yer aldığı iftar sofralarında, okunan ilahiler, edilen dualar sofralara bereket kattı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Uzun bir süre sonra aynı sofrada buluşan semt sakinleri, soksak iftarları sayesinde birbirlerini daha yakından tanıma fırsatını yakaladıklarını bunun yanı sıra araya giren dargınlıkların veyahut uzun süreli kopuklukların sokak iftarlarıyla birlikte son bulduğunu dile getirdi. Metropol bir şehirde yaşamaları sebebiyle sürekli bir araya gelme fırsatını yakalayamadıklarını ya da yeni komşularına “hoş geldiniz” ziyaretine gidemediklerini dile getiren vatandaşlar, sokak iftarlarının tüm bunları telafi etmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Ramazan ayı boyunca 5 Meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakta iftar daveti düzenleyecek olan Zeytinburnu Belediyesi, yaklaşık 50 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda ağırlamayı hedefliyor.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34