banner32

Aydınlar Ocağı Deprem Uzmanı Prof.Dr. Şenel Üzenmezsoy'u Konuk Etti (VİDEOLU)

Prof. Dr. Mustafa Erkal'ın Genel başkanı olduğu ülkemizin önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Aydınlar Ocağı Genel Merkezi 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin konuşulduğu ama İstanbul halkının da Marmara depreminden dolayı diken üstünde olduğu bir süreçte Deprem Uzmanı Prof.Dr. Şenel Üzenmezsoy'u halk ile buluşturduğu önemli toplantıyı İBB Zeytinburnu Sosyal tesislerinde Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Mimar Ulucak'ın ev sahipliğinde yaptı.

Aydınlar Ocağı Deprem Uzmanı Prof.Dr. Şenel Üzenmezsoy'u Konuk Etti (VİDEOLU)

AYDINLAR OCAĞI GENEL MERKEZİ TAM ZAMANINDA DEPREM KONUSUNDA UZMAN OLAN PROF.DR.ŞENEL ÜŞENMEZSOY'U HALK İLE BULUŞTURDU...

6 Şubat 2023 Saat 04.17 Ve 13.24’de Kahramanmaraş merkezli yaşanan yıkcıı depreden sora uzmanların ve halkın gözü İstanbul’u derinden etkilyeceği söylenen Marmara Depremi 20 milyon kişinişn yaşadığı İstanbul’da bir çok kişiyi tedirgin ederken ülkemizin köklü sivil toplum kuurluşlarından birisi olan Aydınlar Ocağı Genel Merkezi Genel sekreteri Mimar Süleyman Uluocak’ın ev sahipliğinde Zeytinburnu İBB Sosyal Tesislerinde yoğun bir kalabalığın katıldığı Prof.Dr. Şenel Üşenmezsoyun’un konuşmacı olduğu toplantıda depremile ilgili önemli bilgiler veren Üşenemzsoy halktan önemli bir kabul gördü.

AYDINLAR OCAĞI GENEL BAŞKANI PROF.DR.MUSTAFA ERKAL HEM AÇILIŞ HEM DE KAPANIŞ KONUŞMASINDA ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Aydnlar Ocağı Genel Başkanı Prof.Dr.Mustafa Erkal konuşmaaında şunları söyledi ”Öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet,yaralılara şifalar geride kalanlara da sabırlar dilerim. Halkımız bu büyük felaket anında çok güzel bir dayanışma örneği sergileyerek kendisine yakşan zordaki insalara yardımcı olma hasletlerini bir kez daha ortaya koydu. Depremzedelere yardm etmek için çaba sarf eden herkese teşekkür ederim. İnşallah ülkemzibir daha böyle afet yaşamaz.Aydınlar Ocağı olara bütün halkımızın depremi konuştuğu bir süreçte biz istedik ki bu işin aslını erbanından öğrenelim. İşte biraz sonra deprem konusunda önemli çalışmaları olan Prof.Dr. Şenel Üzenmezsoy hocam deprem ile alakalı sizlere önemli ve yararlı bilgiler sunacaktır dedi. Sunucu Mimar Süleyman Uluocak Prof.Üşenmezsoy’u kürsüye davet etti.

PROF.DR.ŞENEL ÜŞENMEZSOY KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ İKİ DEPREMİN TARİHSEL SÜRECİNİ VE MARMARA FAY HATTI İLE ALAKALI DETAYLI BİR SUNUM YAPTI...

Ülkemizde bütün halkın gündeminde olan deprem konusunda tam zamanında bir program tertipleyen Aydınlar Ocağı Genel Merkezi’nin davetlisi olarak yapılan toplantıda konuşan Prof.Dr. Şenel Üşenmezsoy Kahramanmaraş merkezli deprem ile alakalı tarihi süreçleri anlatarak dünya üzerinde önemli bilim adamlarının görüş ve düşüncelerini paylaştı. Üşenmezsoy özellikle saha çalışması yapmadan masa başında ahkam kesen bilim insanların ise sert bir dil ile eleştirdi.

Prof.Dr. Şenel Üzemezsoy Marmara depremi ile alakalı da felaket senaryoları çizen bir çok deprem bilimciyi eleştirerek ülkece deprem kuşağında yaşıyoruz.Bizlerin depremi önleme şansımız yok ama sağlıklı yapılar yaoarak depremin ölümcül etkilerini en aza indirmek bizim elimizde dedi.(Tüm konuşmayı haberin sonundaki video linkini tıklayarak izlemeniz mümkün)

MİMAR SÜLEYMAN ULUOCAK SUNUM YAPARKEN FENALAŞTI AMA KISA BİR SÜRE SONRA İYİYİM DİYEREK YÜREKLERE SU SERPTTİ

Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Mimar Süleyman Uluocak hem sunuculuk yaptık hem de mesleği ile alakalı sağlıklı binalar için yapılması gereken çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Uluocak sağlıklı bir binanın yapılabilmesi için bir çok şarttın bir araya gelmesi gerektiğini ifade ederek zemin etüdünden başlayıp çatıya kadar yapılması gereken bir çok konuda bilgiler verdi.Konuşmasının sonunda tansiyon düşmesi sonucu fenalaşan Mimar Süleyman Uluocak kısa süre sonra kendisine gelerek iyiyim mesajı verdi.

Toplantı Prof. Dr. Mustafa Erkal’ın Türk toplumu ile alakalı yaptığı önemli açıklamalar ile sona erdi. Prof. Erkan Genel sekreterimiz Mimar Süleyman Uluocak konuşurken bir tansiyon düşmesi sonucu kısa süreli bir durgunluk yaşadı. Çok şükür sağlık çalışanlarımız durumunun iyi olduğunu söyleyince hep beraber derin bir nefes aldık dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Hüseyin ÇETİNER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34