banner32

58'inci Bulvar Yeni Yüzüne Kavuşuyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle başlatılan 58'inci Bulvar’ın bakım onarım çalışmaları hızla devam ediyor. Caddenin ekim ayının sonunda yeni görünümüne kavuşması bekleniyor.

58'inci Bulvar Yeni Yüzüne Kavuşuyor
 Zeytinburnu ilçesinin kalbi olarak bilinen 58'inci Bulvar’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi işbirliğiyle başlatılan bakım onarım çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje kapsamında İBB İSTON çalışanlarının görev aldığı kapalı caddede otopark alanları, yol ve kaldırımlar yeniden düzenlenerek cadde ve meydan daha ferah bir hale getirilecek. 58'inci Bulvar'daki trafiği rahatlatmayı amaçlayan projede yol 2 şeritli ve tek yönlü trafiğe açılacak. Aynı zamanda modern kaldırımlarla düzenlenen caddeye 112 araçlık cep otopark ve ıhlamur ağaçlarından oluşan peyzaj çalışması yapılacak. Caddenin ekim ayının sonunda yeni görünümüne kavuşması bekleniyor.


''CADDENİN 300 METRESİ TRAFİĞE KAPALI OLACAK''


58'inci Bulvar’ın öneminden bahseden Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Semih Demirci, ''Zeytinburnu Bulvar Caddesi, ilçemizin en önemli caddesi. Bu cadde 2005 yılında yenilenmişti fakat ekonomik ömrünü tamamladı. Biz de bu bağlamda Zeytinburnu Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTON işbirliğiyle caddemizi yenileme çalışmalarını başlattık. Bakım ve onarım çalışmalarımız 15 Temmuz günü başladı, ekim ayı sonunda da tamamlamayı planlıyoruz. Caddemizin uzunluğu yaklaşık olarak bin metre. Bunun 700 metrelik bölümü trafiğe açık, geri kalan 300 metresi ise trafiğe kapalı halde sadece yayalara hizmet veriyor. Yenileme çalışmaları tamamlandıktan sonra kaldırımlarımız yaklaşık 4 buçuk metre genişliğinde olacak. 112 araçlık bir otoparkımız ve iki şeritli tek yönlü çalışan bir trafik akışımız olacak. Caddemize ayrıca ıhlamur ağaçlarından oluşan peyzaj çalışması da yapılacak. Bulvar Caddemizin trafiğe kapalı olan 300 metrelik kısmı kesinlikle trafiğe açılmayacak. Sadece gece 00.00'dan sabah 06.00'ya kadar esnafın mal taşımasına izin verilecek. Yenileme çalışmaları kapsamında şu an 15 personelimiz çalışıyor, aslında ekibi arttırma imkanımız mevcut ama caddedeki hayatı da tamamen durduramıyoruz. Çünkü 58'inci Bulvar Caddesi insan sirkülasyonunun en yoğun olduğu cadde. Öncelikli hedefimiz bayrama kadar ilk bölümü bitirmek. Bayramdan sonra da bir ekip trafiğe açık alandan diğer ekip ise trafiğe kapalı alandan ikinci bölüm çalışmalarına başlayacak. Yenileme çalışmalarımızı ekim ayı sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz.'' ifadelerini kullandı.


''15 TEMMUZ MEYDANI DA YENİLENİYOR''


"Vatandaşlarımızdan caddeyi korumalarını rica ediyorum." diyen Demirci, ''Kaldırımlara özellikle araç çıkartılmamasını rica ediyorum. Caddemizin korunması yönünde vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Otopark uygulamasına İSPARK ile devam edeceğiz. Bu caddede kontrollü park olmadığı taktirde park eden araçlar sabahtan akşama kadar burada kalacak, haliyle bu durum mal indirip yükleyen esnafımızı olumsuz yönde etki edecek. 112 araçlık cep otopark sayesinde işi olan park edecek işi olmayan ise aracını bırakamayacak. Zeytinburnu Belediyesi olarak 15 Temmuz Meydanımızın da yenileme anlaşmasını yaptık. Meydanımızı komple 58'inci Bulvar’a uygun olarak yenileyeceğiz. Artık meydanımızda bir sahne olacak, böylece portatif sahne kurmak zorunda kalmayacağız. Aynı zamanda meydanımızı yeşillendireceğiz.'' diye konuştu.


Yıllardır 58'inci Bulvar’da esnaflık yapan Mehmet Develi ise ''Güzel bir çalışma Zeytinburnumuz için hayırlı uğurlu olsun. 58'inci Bulvar, Zeytinburnu'nun en önemli caddelerinden biri. Yapılan bu çalışmanın caddeye daha güzel değerler ve katkılar getireceğini düşünüyorum, ilçemize hayırlı uğurlu olsun.'' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34