banner32

‘15 Temmuz’da ‘Tek Yürek’

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda organize edilen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması"na yüzbinlerce İstanbullu akın etti.

‘15 Temmuz’da ‘Tek Yürek’
 Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin 3’üncü yılında Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi apronunda gerçekleştirilen buluşma, Türkiye'de ve yurt dışındaki bazı şehirlerin meydanlarına kurulan dev ekranlar aracılığıyla canlı olarak izlenebildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımcılara hitap ettiği platformda, Türkiye Cumhuriyeti'nden önce kurulan 16 devleti temsil eden askerler hazır bulundu. Erdoğan'ın konuşması, platformun iki yanına yerleştirilen dev ekranlardan da izlendi.

ZEYTİNBURNU 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Türk Kızılayı Zeytinburnu Şubesi’nin Zeytinburnu Selvili Çınar Camii’nde okuttuğu mevlide katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, programdan sonra vatandaşlara lokma ikram etti. Hemen ardından Edirnekapı 15 Temmuz Şehitliği’ne de bir ziyarette bulunan Başkan Arısoy, 15 Temmuz’da hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin kabirleri başında dua edip, şehit yakınları ile sohbet etti. Burada kısa bir de açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “15 Temmuz, tarihi unutanlar için hafızaları tazeleyecek yeni bir milli destan, irademizi test etmek isteyenler için mutlak bir uyarıdır. 251 vatandaşımızın şehit, 2193 vatandaşımızın gazi olduğu o gece, Türk milletinin tarih boyunca kanıyla kazandığı ibretlik zaferler silsilesine bir yenisi daha eklenmiştir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle devletimizin varlığı ve milletimizin bağımsızlığı yolunda canını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnetle anıyorum.” ifadelerini kullandı. 

Arısoy, daha sonra Cumhurbaşkanın iştirakiyle Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’na katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34