banner32

15 Temmuz Meydanı’nda Ramazan Bereketi

Zeytinburnu’nda 3 bin vatandaş orucunu 15 Temmuz Meydanı’nda kurulan Gönül Sofrası’nda açtı. Sema gösterileri, Kur’an tilaveti ve ilahiler eşliğinde yapılan iftarda binlerce vatandaş aynı masada iftar yaptı.

15 Temmuz Meydanı’nda Ramazan Bereketi
 Ramazan ayı boyunca 4 meydan ve 12 sokak iftarı düzenleyecek olan Zeytinburnu Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği meydan iftarlarının ilkinde 3 bin vatandaşı Gönül Sofrası’nda buluşturdu. Hayırsever işadamlarının bağışlarıyla düzenlenen meydan iftarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Tasavvuf sanatçısı Alican Salman’ın semazen gösterileri eşliğindeki ilahi konseriyle başlayan meydan iftarında vatandaşlar dakikalar öncesinden yerini aldı. Büyük Piyalepaşa Camii İmam Hatibi ünlü Kurra Hafız İshak Danış’ın Kur’an tilaveti ile devam eden meydan iftarında ezan sesiyle birlikte avuçlar göğe yükseldi. Nağmelerin yerini duaya bıraktığı iftar sofrasında Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da orucunu 15 Temmuz Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte açtı.

MERKEZEFENDİ CAMİİ’NDE HER AKŞAM KUR’AN ZİYAFETİ

Masaları tek tek gezip vatandaşlarla sohbet eden Başkan Aydın, “Rabbime şükrediyorum, bizleri bir Ramazan’a daha kavuşturdu. Bugün sizlerle birlikte ilk meydan iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi olarak biz yapıyoruz ama sofralarımızın asıl sahibi hayırsever iş adamlarımız. Buradan tüm hayır sahipleri iş adamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim bol kazanç versin ve güzel yerlerde harcamayı nasip etsin. Bu güzel akşamda bizlerle birlikte oldunuz. Bizleri yalnız bırakmadınız soframızı zenginleştirdiniz o yüzden siz, Zeytinburnulu hemşehrilerime de çok teşekkür ediyorum. Bu güzel atmosferin, bu güzel iklimin ülkemizin her bölgesine yayılması nasip olur inşallah. Ramazan boyunca her cumartesi günü 15 Temmuz Meydanı’nda binlerce hemşehrimizle bir araya gelip iftar yapacağız. Hafta içi de her mahallemizde ve sokağımızda iftar programları yapacağız. Ayrıca Zeytinburnu Belediyesi olarak iftara yetişemeyen vatandaşlarımıza da Belediye Meydanı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi, Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu ve Cevizlibağ Metrobüs İstasyonu’nda olmak üzere 5 ayrı noktada her akşam çorba ikramlarımız olacak.” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN

Dünyaca ünlü kurra hafızların Merkezefendi Camii’nde her akşam teravih öncesi Kur’an-ı kerim tilaveti gerçekleştireceklerini belirten Başkan Aydın, “Teravih saatine kadar 15 Temmuz Meydanı’nda çocuk programları ve sinema gösterilerimiz olacak. Teravihten sonra da söyleşiler ve Ramazan’ın ruhuna uygun konser etkinliklerimiz olacak. Aynı zamanda Kültür Vadisi’nin merkezi olan Merkezefendi Camii’nde ise Kur’an-ı Kerim tilavetlerimiz olacak. Teravih’ten yarım saat önce Türkiye’nin ünlü kurra hafızlarından hocalarımız Kur’an-ı Kerim okuyacaklar. Bu süreç sosyal medya aracılığıyla tüm Türkiye’ye duyurulacak. İnşallah Ramazan Bayramı’na ulaştığımızda arzu ediyoruz ki dünyanın birçok coğrafyasından insanlar bu programlar sayesinde Merkezefendi’yi bilir hale gelecek. Sizlerden arzumuz Merkezefendi’deki Ramazan coşkusunda bizlere eşlik etmenizdir.” diye konuştu.

İftar programı Merkezefendi Camii’nde, Fatih Hırka-i Şerif Camii Müezzin Kayyımı Hami Edis'in teravih öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve sonrasında yapılan limonata ikramıyla devam etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34