banner32

Zeytinburnu Halk Eğitim Atağa Kalktı

Orhan Akyıldız’ın müdürü olduğu Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Kaymakam Ali Taşkın Balaban ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt başta olmak üzere çok sayıda ilçe protokolünün katılımı ile kahvaltılı bir şekilde merkezin Gökalp Mahallesindeki yeni yerinde yapıldı.

Zeytinburnu Halk Eğitim Atağa Kalktı
Akyıldız detaylı bir sunum yaptı

Kahvaltıdan sonra Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eğitimci Orhan Akyıldız kurumu tarafından 2015-2016 Eğitim ve Öğretim döneminde yaptıkları faaliyetleri özet olarak katılımcılara anlattı. Daha sonra ise 2016-2017 döneminde da 72 ayrı branşta kurs açmak için alt yapılarının uygun olduğunu  ifade ederek kurul üyelerinden halkın bu kurslardan haberdar olması için destek istedi. 

Kaymakam Ali Taşkın Balaban ise şunları söyledi

Devlet olarak Halk Eğitim Merkezlerini çok önemsiyoruz. Müdürümüz biraz önce yaptıkları ve yapacakları çalışmaları detaylı olarak anlattı. Burada bulunan kurum müdürleri ve basın mensupları bu güzel kursları halkımıza ulaştırsınlar. Devletimiz halkımızın bilinçlenmesi için bu tür kursları açıyor hepimizin görevi de ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bu hizmetten haberdar etmesi gerekir dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: Malum yapının daha önce işlettiği okul ve yurt binaları Milli Eğitim Bakanlığına geçti. Şu an içinde bulunduğumuz Halk Eğitim binası da daha önce Malum yapının yurdu olarak hizmet veriyordu. Şu an Halkın çocuklarına hizmet edecek hep beraber burayı halkın çocuklarının hizmetine sunmak için bahsedilen kurslardan halkımızın yararlanması  için hepimiz çevremize duyuralım dedi.

Merkezefendi Mahalle Muhtarı Necdet Baykan da İlçedeki Suriyelilerin rehabilitasyonu ve uyumu için Halk Eğitim Merkezinin daha çok çalışmasını gerektirdiğini ifada ederek kursların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul ise Halk eğitim Merkezinin kendi mahallesine taşınmış olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34