Gazeteciler’den Avrasya’ya tam not

Sağlık

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Üyeleri bu haftaki yönetim kurulu toplantısını derneğin yönetim kurulu üyesi Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner başkanlığında Zeytinburnu Avrasya Hospital’de yaptı.

 Opr.Dr.Hüseyin Urlu Gazetecilere ilginç bilgiler sundu

 

İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Ali Tarakçı’nın sorduğu Özel hastaneler’in sağlık harcamalarından aldığı pay ne kadardır sorusuna Opr.Urlu Ortalama olarak ülkemizde yapılan sağlık harcamalarının % 33’ü Özel sağlık kurumları tarafından karşılanıyor dedi. Gazeteci Zafer Yiğiter’in bazen gerekli olmadığı halde bir hastayı birden fazla doktor muayene ediyor bu yanlış değil mi sorusuna ise Opr.Dr.Hüseyin Urlu sağlık sektöründe zaman ve işin uzmanı hekimlerin tetkikleri çok ama çok mühim. Hasta bu tür işlemleri gereksiz olarak görebilir ama en ufak bir ayrıntı belki hastanın önemli bir sıkıntısını giderir veya bir uzvunu kurtar dedi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Opr.Dr.Urlu Turgut Özal Özel Sağlık Kurumlarının kurucusudur

İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği(İYGAD)nin Avrasya’da yaptığı toplantı nedeni ile basın mensupları ile uzun bir değerlendirme toplantısı yapan Hastanenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu dernek başkanı gazeteci yazar Ali Tarakçı’nın Özel hastanelerin kuruluş serüveni nasıl başladı sorusuna ise şöyle cevap verdi.” Merhum 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ yurt dışında bir özel hastanede ameliyat oluyor. Aile doktoruna Cengiz bey biz de Türkiye de özel hastaneleri teşvik etsek devletin üzerindeki sağlık yükünü hafifletemez miyiz diyor.

Benimde yakinen tanıdığım Dr.Cengiz Aslan' da neden olmasın diyerek karşılık veriyor. Özal bir çok yer ile görüşmesine rağmen bir türlü pilot uygulama olarak bu düşüncesini uygulayacağı bir yer bulmakta zorlanıyor. Daha sonra Yeşilköy’de bulunan International Hospital’in sahibi ile anlaşarak pilot olarak düşüncesini burada test ediyor. Başarılı sonuçlar alınınca da ülkenin geneline özel hastanelerin teşvik edilerek açılmasına ön ayak oluyor. Bu şekilde devleti ciddi bir yükün altında kurtarıyor diyerek Tarakçı ve diğer basın mensuplarına bilgi verdi.

 

Avrasya’da 350 kişi çalışıyor

 

Haberdar Gazetesi Avcılar Temsilcisi Yakup Tezcan’ın Avrasya Hospital’in ekonomiye katısı endir sorusuna da Opr.Urlu “ Kurumumuzda 50 tanesi doktor olmak üzere toplamda 350 kişi çalışıyor. Bunların ekonomiye yaptığı katkıyı siz düşünerek nasıl bir önem arz ettiğimiz hakkında bir fikre sahip olabilirsiniz. Kurumuzda hekimlik yapan bazı doktorlarımızın kendi dalında vergi rekortmeni olduğu söyleyebilirim diyen Urlu özel sağlık kurumları hem ekonomik olarak hem de mesleki olarak devletin üstündeki bir çok yükü alarak sağlık hizmeti sunuyorlar dedi.

 

Gaziosmanpaşa Küçükköy de ki yeni tesisiniz yerli sermaye ile mi yapılıyor

 

Aktüel Gazetenin sahibi Osman İslam ise şunu sordu “Şu an inşaatı yapılan Gaziosmanpaşa Avrasya Hospitalin yapımında ve medikal araç gereç temininde yabancı sermeye kullanacak mısınız sorusuna ise Hastanenin genel koordinatörü İbrahim Urlu şu cevabı verdi “ Hayır hastanede kullanacağımız sermaye’nin tamamı kendi öz kaynaklarımızdan olacak. İleride belki bir miktarda banka kredisi kullanabiliriz dedi.

 

Basın mensupları ile yapılan toplantı keyifli ve verimli oldu

 

İstanbul Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv .nin imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’in başkanlık ve moderatörlük yaptığı toplantıda bir çok konuya temas edildi. İYGAD’ın bir çok yönetim kurulu üyesinin hazır bulunduğu toplantıya Avrasya Hospital ailesinden de Hastanenin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Opr.Dr.Hüseyin Urlu,Hastanenin genel koordinatörü İbrahim Urlu,Basın ve Halkla ilişkiler sorumlusu Gülay Tunçel,

  

AVRASYA HOSPITAL ile alakalı genel bilgiler

 

Temelden hastane olarak projelendirilip, inşa edilen ve bu özelliğiyle sayılı özel hastaneler arasında yer alan Avrasya Hospital 1999 yılında İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde hizmete girdi.

 

17000m²'lik kapalı alandan oluşan Avrasya Hospital; 135 yatak kapasitesi, 6 adet üstün teknolojik donanımlı ameliyathanesi, 3 doğumhanesi, 51 yataklı yoğun bakım üniteleri (Cerrahi, Koroner, KVC ve Yenidoğan Yoğun Bakım), Işın tedavisi uygulayabilen Onkoloji Merkezi, 26 branşta 50'den fazla uzman doktor kadrosu ve 300 e yakın hasta odaklı çalışan personeli ile 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

 

Tüm hizmetlerinde "hasta ve hasta yakını memnuniyetini" ve "hasta haklarını" esas alan Avrasya Hospital, "Tüketiciyle Dost Altın Kalite Ödülü"ne layık görülen ilk özel sağlık kuruluşu olma özelliğini taşımaktadır. Tüketici dergisi, Tüm Tüketicileri Koruma Derneği,Uluslararası First Busines dergisi, gibi kuruluşlardan alınmış “Yılın Sağlık Kuruluşu”, “Sağlıkta Yılın Markası”, “Markaları marka yapan altın adamlar” ödülleri bulunmaktadır.

Kalıcı ve sürdürülebilir bir kalite için, bütün dünyanın kabul ettiği ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni 10 yıldır gururla taşıyan Avrasya Hospital; bu doğrultuda; idari ve medikal alandaki tüm çalışanlarına yönelik sunduğu eğitimlerle kalitesinin en üst düzeyde devamlılığını amaçlamaktadır.

 

Avrasya Hospital olarak öncelikli hedefimiz; halkımızın ve tüm insanlığın sağlık sorunlarına, çağdaş olanaklarımız ve uzman kadrolarımızla, yerinde, acil, etkin, kaliteli ve ekonomik çözümler üretmektir.

 

HİÇBİR ŞEY İNSAN VE SAĞLIK KADAR ÖNEMLİ DEĞİLDİR Felsefesiyle hareket eden Avrasya Hospital'ı Farklı Kılan Özellikleri:

 

-Hastane olarak projelendirilip inşa edilen ender sağlık kuruluşlarından biridir.

 

-Ülkemizin Onkoloji Merkezi olan ilk özel hastanelerinden biridir. Onkoloji Merkezimizde bulunan IGRT özellikli Lineer (Linak) akseleratör , Cobalt 60 radyoterapi cihazlarımızla kanserli hastaların ışın tedavileri yapılmaktadır. Ayrıca Medikal Onkoloji ve Kematerapi Merkezi ilede kansere karşı mücadele eden sağlık kuruluşlarından birisidir.

 

-17000 metrekare kapalı alana sahip, 135 yataklı tek kişilik odalar, tam donanımlı 30 poliklinik odası, özellikli 6 ameliyathanesi, yoğun bakım servisleri, 3 doğumhanesi, özel ambulansı, 150 araçlık özel otoparkı ve bol yeşil alana sahip çevresi. 

 

-Mikrocerrahi ve KVC ameliyatlarının yapılabildiği 6 özellikli ameliyathanesi ile Avrupa ve Amerika’daki benzer hastanelerde bulunan pozitif basınçlı yüzde yüz temiz hava sirkülasyonlu, kondaktif zemin kaplamalı ameliyathaneler Türk tıbbına hizmet etmektedir.

 

-Endoskopi ünitemizde ERCP dahil Gastroskopi, Kolonoskopi, Rektoskopi, Bantligasyon gibi çeşitli endoskopik girişimler yapılmaktadır.

 

-Üroloji polikliniğimizde hizmet veren taş kırma ünitesi ile özel ve kurum hastalarına hizmet verilmektedir.

 

-128 Kesitli BT Anjiyo MR 1,5 Tesla Cihazı ve CR sistemi ile Tomografi ve Röntgen görüntüleri internet kanalıyla tüm dünyadaki hekimlerle paylaşılabilmekted ve konsülte edilmektedir.

 

-Tıbbi tetkik ünitelerimizin önemli bir bölümü olan laboratuarlarımızda biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji incelemeleri yapılmaktadır.

 

-Geceleri 5 ana branşta hekim bulunmaktadır.
-Yeni doğan yoğun bakım, yetişkin yoğun bakım ünitelerimiz mevcuttur.

-26 Branşta 50 yi aşkın uzman ve akademik kariyerli hekimiyle kesintisiz hizmet vermektedir.

 

-300’e yakın hasta odaklı çalışan personelle hizmet vermektedir.

 Avrasya Hospital Ailesi olarak amacımız, hasta memnuniyetini arttırarak ekip çalışmasıyla misyon, vizyon ve değerlerimizden ödün vermeden yola devam etmektir.

MİSYONUMUZ: nitelikli uzman kadrolarımız ile bireylerin teşhis,tedavi, bakım ve koruyucu sağlık hizmetlerini kapsayan uygulamalarımızı, etik değerlere bağlı, hasta haklarına saygılı, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kaliteli ve ekonomik olarak sunmaktır.
VİZYONUMUZ: Çağdaş bir yönetim sistemi, tıbbi uygulamaları ve teknolojisi ile örnek gösterilen, toplumun beklentileri ile hastalarımızın tüm sağlık gereksinimlerini karşılayan ve bu özellikleri ile öncelikle tercih edilen, güvenilir, standart, kurumsal, saygın bir sağlık kuruluşu olmaktır.
DEĞERLERİMİZ: Değişim ve gelişime açıklık, şefkat ve güler yüzlülük, çevreye ve insana saygı, takım çalışmasına olan inanç ve güvenilirlik.
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.