Çetiner: Doğu ve Güneydoğu Derneğinde Zeytinburnu'nu Anlattı

Güncel

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Kurucu Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Ahmet Fuat Bodur'un kurucusu olduğu Doğu ve Güneydoğu Derneğinde Zeytinburnu tarihi mekanlarını anlattı.

Katalımcılar hep beraber "İŞTE ZEYTİNBURnU BELGESELİ'ni İZLEDİ"
İlk olarak selamlama konuşması yapan Doğu ve Güneydoğu derneği kurucu başkanı Ahmet Fuat Bodur şunları söyledi "Yıllardır tanıdığım Hüseyin Çetiner ilk olarak 2008'de basımı yapılan Değişim ve Gelişim Tarihi içinde Zeytinbunru isimli eseri yazarak ilçeye karşı borcunu ödedi.

2016 yılında bu çalışmasını daha da ileriye götürmek için 12 arkadaşı ile beraber "Geleceğim Zeytinburnu Platformunu kurarak ilçe için 2.önemli hizmetini halkın yararına sundu. 2018 yılında ise 99 kişiden oluşan Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek istişare heyetini kurdu. Platform ilçe'nin tarihi mekan belgeselini yayınlayarak yüzbinlerce kişiye ulaştırdı.

Çetiner ve ekibi bu seferde Dernek ve sivil toplum kuruluşlarında bir kuruş para almadan ilçeni tanıtımına yönelik hem seminerler yapıyorlar hem de platform tarafından hazırlanan İŞTE ZEYTİNBURNU BELGESELİ' ni yüzbinlerce Zeytinburnu'lu ya izleterek hem Zeytinburnululuk bilincini oluşturuyorlar hem de ilçedeki tarihi mekanların halkın yararına kullanılması adına çalışmalar yapıyorlar. Bu hizmetlerinden dolayı Hüseyin Çetiner başta olmak üzere emeği geçen yönetime teşekkür ederim" dedi. 

Zeytinburnu Kaymakamlığını'nın karşısın bulunan dernek merkezinde yapılan seminerde Hüseyin Çetiner genel olarak Zeytinburnu tarihi mekanları ve ebedi şahsiyetleri hakkında bilgi verdi. 

Akabinde Geleceğim Zeytinburnu Platformu tarafından İstanbul Times Tv stüdyosunda hazırlanan İŞTE ZEYTİNBURNU Belgeseli izlendi. Katılımcılarr hem kendilerini tanıttı hem de belgesel ve GZP ile alakalı görüş ve düşüncelerini söyledi. Seminerin bitiminde dernek başkanı A.Fuat Bodur Çetiner'e Mardin Tablosu hediye edildi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajsansı (İTHA)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.