banner32

2014 Zeytinburnu için renkli bir yıl olacak

Ak Parti İstanbul İl başkanlığının 9 Şubat 2013 de Haliç Kongre merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 40 ta 40 sloganı ile (yani 39 ilçe ve Büyük Şehir bizim) gelecek yıl Mart ayında yapılması planlanan yerel yönetim seçimlerinin startını verdi.
 
Ak Parti yöneticileri de 39 ilçenin 39’unda seçimi alamayacağını bile bile 39 ilçede seçimi alma hedefi ile yola çıktı. Siyasette halk iddialı ve güven veren partileri sever.
 
Zaten CHP’nin il binasında ki toplantı salonunun masasının ön tarafında 2014 de İstanbul bizim sloganı 2009 seçmlerinden hemen sonra asıldı. CHP il başkanı Sayın Oğuz Kaan Salıcı ve ekibi İstanbul’da en az 20 – ile 25 arasında ilçe belediye başkanlığını kazanarak İBB. de de seçimi almanın hesabını yapıyor.
 
CHP'nin bu hedefine ulaşıp ulaşamayacağına halka verecekleri güvene bağlı olduğu malum. MHP seçmeni de İstanbul’da belediye seçimi almayacağını bildiğinden kendine yakın gördüğü adaylara oy verebilir.
 
CHP oy potansiyeli olan ve sevilip sayılan başkan adayları ve meclis üyeleri ile seçime girerse İstanbul‘da ciddi manada anakentte kıran kırana bir seçim yaşayacaktır.
 
Ak Partili dostların zoruna gitmesin ama İstanbul’un 39 ilçesini gezen birisi olarak 2002 ruhunun kaybolduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.  2002 de haksızlığa uğramış ve başbakana inanan samimi bir kadro var iken şimdi daha çok çocuğum İSPARK’a kapak atabilir mi ? taşeronda çalışan yakınım kadrolu olur mu düşüncesi ile çalışan kişi sayısı daha fazla olduğunu görüyorum.
 
Seçime bir sene olmasına rağmen sayılı zaman tez geçer diye bir ata sözümüz var. Kış bitince yaz telaşı gelecek ve yazdan sonra da adaylar netleşecek ve partiler sahaya inecek. Projeleri ile halkı inandıran parti seçimi alacak.
 
Zeytinburnu’nda CHP 16 Bin oy farkını kapatabilecek mi ?  
 
Murat Aydın 3 dönemdir başkan olmasına rağmen halkın yanındaki kredisi çok erozyona uğramadığını görüyorum.  CHP de şu an kimin aday olacağı net olmazsa da ilçe örgütü adayımız mimar Mustafa Fazlıoğlu diyor. Fazlıoğlu ile alakalı olumsuz konuşan kimse görmedim ve duymadım. Eğer Fazlıoğlu aday olur ve iyi bir meclis üyesi dağılımı yapar ve seçim bütçesini iyi oluşturursa ve Ak Parti’de de Murat Aydın aday olursa  ilçede renkli bir şeçim yaşayabiliriz.
 
Murat Aydın 15 yılık belediye başkanlığının verdiği ciddi bir siyasi tecrübeye sahip oldu.
 
Bir önceki seçimde Adil Emecan alanda çok önde görünmesine rağmen Murat Başkan tecrübesi sayesinde seçimi son on beş günde lehine çevirdi ve 16 bin de oy farkı attı rakibine.
 
CHP de Ak Parti de şu an alana inmiş durumda . Şu an adaylar konusunda belirsizlik olmasına  rağmen her iki parti de seçimi kazanmak adına ellerinden geleni ortaya koymaya çalışıyorlar.
 
Ancak yansıyan durumlara göre CHP’nin adayı Mustafa Fazlıoğlu ve Ak Partinin adayı  da Murat Aydın olacak gibi görünüyor. Murat başkan ilçenin sakin gücü olmuş durumda. 14 yılda çok aşırı bir yıpranma yaşamadan 4.dönemi için aday olduğunu açıklamış durumda.
 
Her iki adayında Karadenizli olması, 1991 körfez harbinden sonra doğu vilayetlerinde ilçeye gelen göç ile artan doğulu seçmenden oy almak için nasıl bir politika izleyecekleri de merak konusu olmuş durumda.
 
Dr.Adil Emecan faktörü, daha önce CHP genel başkan yardımcısı Nihat Matkap ile yaptığım söyleşide ilçe örgütlerinin tercihlerine saygı duymaları yanında seçimi kazanabilecek adayın tespiti için  üç ayrı ajans ile de çalışabileceklerini ifade etmişti. Ajanslar alana inerse seçmenin çoğu CHP’de Adil Emecan’ın aday olmasını ister.
 
Ancak ilçe örgütü 2 dönem aday olup seçimi kaybeden bir aday ile 3.döneme hangi enerji ve mantık ile hazırlanacak orası da meçhul Mustafa Fazlıoğlu adaylığının Mart içinde kesimleşeceğini ifade ederek seçimlere kadar tam bir sene çalışarak kendimizi halka anlatacağız diyor.  Zaten CHP üst yöneticileri de belediyemiz olmayan ilçelerde adayımız 8 veya 6 ay önceden belli olacak diyorlar.Yani bu hesaplara göre Mart olmazsa bile Haziran – Temmuz da CHP’ nin adayları netleşebilir.
 
Bakalım Zeytinburnu halkı gelecek seçimde tercihini kimden yana kullanacak ?...
 
Zeytinburnu Times / Hüseyin Çetiner

YORUM EKLE

banner33

Powered by Dailymotion

banner34