banner32

Zeytinburnu Demokrasi Nöbetine Noktayı Koydu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İkinci bir emre kadar meydanlardan çekilmiyoruz" açıklamasıyla devam eden demokrasi nöbetleri dün itibariyle sona erdi. Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Erdoğan, "Bu akşam demokrasi nöbetlerine bir virgül koyuyoruz, çarşamba gecesi demokrasi nöbetine nokta koyacağız" demişti.

Zeytinburnu Demokrasi Nöbetine Noktayı Koydu
 Zeytinburnu’nda Demokrasi Nöbeti, dün gece 15 Temmuz Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşın katılımıyla sona erdi. Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği demokrasi nöbetinin son gününe katılım oldukça fazlaydı. İlçe meydanını dolduran vatandaşlar, hep bir ağızdan slogan atarak çalınan şarkılara eşlik etti. Ellerindeki ay yıldızlı bayraklarla son kez darbe girişimine karşı tepkilerini ortaya koyan vatandaşlar, çeşitli pankartlarla milli iradeye destek mesajını verdi.

“TÜRKİYE’DE GÖNÜLLER BİRBİRİNE ISINMAYA BAŞLADI”

15 Temmuz Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaşa kutsal bir direnişin içerisinde aktif olarak, rol aldıklarını söyleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “25 gündür Zeytinburnu 15 Temmuz meydanını şenlendirdiniz. Cumhurbaşkanımızın, Başkomutanımızın yanında saf tuttunuz. Milli iradenize, kendi iradenize sahip çıktınız. Buradaki varlığınız ve 7 Ağustos günü Yenikapı’daki varlığınız, dünya tarihini değiştiren çok önemli olayların başında geliyor. 5 milyon kişi Demokrasi ve Şehitler Mitingi için bir araya geldi. Milyonların gönlü ve duası da 7 Ağustos günü Yenikapı’da oldu. 25 gündür her gece burada oldunuz ama her şeyden önemlisi 15 Temmuz gecesi silahlara karşı yürüdünüz, göğsünüzü siper ettiniz. Zeytinburnu’nun o gece tarihini sil baştan yazan ve 240 şehit arasından semtimizden olan Türkiye ve Zeytinburnu tarihine adı altın harflerle yazdıran Adil Büyükcengiz, Şuayip Seferoğlu, Sait Ertürk, Mustafa Canbaz şehit kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Ayrıca Davut Ala, Muhammed İshak, Abdullah Kışan gazilerimize de Rabbimden acil şifalar diliyorum.” dedi.

15 Temmuz gecesinden sonra Türkiye’de gönüllerin birbirine yakınlaştığının altını çizen Aydın, “Hangi kesimden olursa olsun, hangi partili olursa olsun vatandaşlarımızın gönlü birbirine ısınmaya başladı. Bu Cenab-ı Hakk’ın bir nimetidir. Bu nimete şükretmemiz ve bu yolda ısrarlı bir şekilde yürümemiz gerekiyor.“ ifadesinde bulundu.

Binlerce vatandaşın akın ettiği Demokrasi Nöbeti’nin sonunda 15 Temmuz şehitleri için Kur’anı Kerim okundu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34