banner32

Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nden Üniversite Öğrencilerine Staj Desteği

Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde staj eğitimi alan üniversite öğrencileri, meslek hayatına daha donanımlı bir şekilde adım atıyor.

http://we.tl/q1ydxW26H3
 Yılın her ayında eğitim veren Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde, ister “gönüllü” ister üniversitelerin “zorunlu” kıldığı staj eğitimini tamamlayan öğrenciler, gördüğü eğitim sayesinde uygulama alanındaki eksikliklerini tamamlama fırsatını yakalıyor.

Ziraat mühendisi, biyolog, peyzaj mimarı, kimyager tıbbi ve aromatik bitkiler teknikeri, organik tarım teknikeri gibi birçok meslek grubundan öğrenci, 14 dönümlük araziye kurulmuş olan Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde yabancı ot alma, bitki yetiştirme, tohum toplama, bitkilerin kurutulup saklanması (herbarium), ekme, biçme ve hasat gibi birçok dersi uygulamalı olarak görüyor.

3 AYLIK ERASMUS İMKANI

Şimdiden birçok üniversitenin gözdesi haline gelen Tıbbi Bitkiler Bahçesi, yurt dışından da birçok öğrenciyi ağırlıyor. Özellikle Afrika’dan öğrencilerin katıldığı staja, İngiltere’den de talep aldıklarını dile getiren Uzman Biyolog Tuğçe Ağba, her staj döneminde ortalama 60 öğrenciyi yetiştirdiklerini dile getirdi. Yurt dışından Erasmus öğrencilerini de kabul ettiklerini ifade eden Ağba, masrafları kendi üniversitelerinin karşılaması halinde Erasmus öğrencilerine 3 aylık staj verebildiklerini söyledi.

Belirli bir staj sürelerinin bulunmadığını ifade eden Ağba, “5 günden 45 güne kadar staj eğitimimiz bulunmaktadır. Gönüllü stajlarda öğrenci kendini yeterli buluncaya kadar stajı uzatabilir. Üniversitelerin zorunlu kıldığı staja katılan öğrenciler ise stajı tamamladıktan sonra dilerse eğitime kaldığı yerden devam edebilir.”dedi.

Her yıl “ocak” ayında resmi siteden staj başvuru formu yayınladıklarını söyleyen Ağba, “Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde staj yapmak isteyen öğrencilerin, başvuru formunu doldurup bize mail atmaları yeterli. Biz gerekli incelemeleri gerçekleştirdikten sonra öğrencilerle irtibata geçiyoruz.”diye konuştu.

 

ÜCRETSİZ HOBİ BAHÇELERİNDE VATANDAŞLAR KENDİ BİTKİSİNİ YETİŞTİRİYOR

Uzman biyolog, yüksek ziraat mühendisi, bahçe ziraat teknikeri, tıbbı ve aromatik bitkiler teknikerinden oluşan bir kadrodan ders alan öğrenciler, sahada eğitim almanın yanı sıra laboratuvarlarda da deney yapma ve bitkileri inceleme fırsatını elde ettiklerini vurguladı. Üniversiteden farklı olarak burada eğlenerek eğitim aldıklarını belirten öğrenciler, Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde üniversitelere oranla hocalarla daha samimi bir ilişki yakaladıklarını ve bunun staj sürecine olumlu yansıdığını ifade etti.

Staj dışında 8 ila 68 yaş aralığındaki tüm vatandaşlara “Gönüllü Bahçıvanlık” imkanı da sağlayan Tıbbi Bitkiler Bahçesi, vatandaşları, internette sunulan sanal bahçeler yerine somut halde ekip biçebilecekleri ücretsiz hobi bahçelerine davet ediyor.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34