banner32

“Şehitlerimizi Amerikan Boru Marşıyla Anıyorlar”

17’nci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz, İstanbullu sanatseverlerle buluştu.

“Şehitlerimizi Amerikan Boru Marşıyla Anıyorlar”
 17’nci Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali kapsamında sahne alan ünlü sanatçı Orhan Hakalmaz, İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Hakalmaz, festivalin Merkezefendi’ye güzel bir ortam kazandırdığını belirterek, “Evde ayağını uzatıp, çay içmek yerine buraya gelen dinleyicilerime çok teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“MEMLEKETİMİZ BUGÜNLERDE BİRAZ DUMANLI”

 

“Memleketimiz bugünlerde biraz dumanlı” ifadesini kullanan Hakalmaz, “Şehitler veriyoruz. Şehitler ölmüyor tabii ki ama büyük yürekli ailelerine Rabbim sabırlar versin. Allah, annelerine, babalarına, yavrularına yardım etsin. Bizim bir tarafımız kırık, üzülüyoruz ama onlar kadar üzülmüyoruz. Şehitlerimizi unutacak değiliz.” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin olduğu günlerde, konserlerin eleştirilebildiğine dikkat çeken Hakalmaz, “Hayır, biz türkülerimizi çalıp, oynamak şeklinde görmüyoruz. Türkülerimiz, ‘Gitti de gelmedi canım, buna ne çare’ diyor, ‘seni vuran eller kırılsın oğul’ diyor.” görüşünü paylaştı.

Hakalmaz, “Bizim elin yiğitleri bol olur, Allah yiğitlerimizi korusun.” temennisinde bulunarak, şunları ifade etti:

“Şu an bile belki askerlerimiz kalleşlikle mücadele ediyorlardır. Yapacağımız en önemli şey şehitlerimiz için dua etmek. Bir bakıyoruz ki şehitlerimizi Amerikan boru marşıyla anıyorlar. Biz Türk’üz Elhamdülillah, Müslüman’ız, biz Fatiha göndereceğiz inşallah. Dualarınızı eksik etmeyin.”

Ramazanın herkese hayırlı olmasını dileyen Hakalmaz, “Affolunmuş olarak hep beraber bayrama girelim inşallah.” diye dua etti. Hakalmaz, konserde “Ah Yalan Dünya”, “İncitme Gönül” gibi sevilen türkülerini seslendirdi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34