banner32

Marmara Denizine Nazır Bir Yaşam 4 ADA Residance İle Olacak

Özel sektör tarafından Zeytinburnu’nda yapılacak ilk gerçek kentsel dönüşümü yapmak üzere olan ÇİĞDEM YAPI ve MimYAP’ın ortak projesi olan 4 Ada Residance projesinin yönetim kurulu başkanı Hakkı Ertunç ile proje hakkında konuştuk.

Hakkı bey projenizin adı neden 4 ada Residance ?

Bu isim bizim projeye çok uygun. Nedenine gelecek olursak hem bizim kentsel dönüşüm çalışmasını yapacağımız alan 4 adadan oluşuyor. Diğer bir özellikte projemizin karşında çıplak göz ile dört tane adayı görebiliyoruz. Bundan dolayı arkadaşlarımız ile yaptığımız istişarede projemiz için en uygun ismin 4 Ada Residance olacağına karar verdik ve uyguladık.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 


Projenin inşa edileceği yer ile alakalı bilgi verirmisiniz peki ?

Şu an projemizin inşa edileceği yer 3.800 M2 lik bir alanı kapsıyor. Burada şu an 133 konut ve 25  işyeri  mevcut. Devletin daha iyi bir şehirleşme olması hasebiyle ada birleşimi ile ortaya çıkan büyük arsalara tanıdığı imar haklarını hak sahipleri lehine kullanacağız. Bu çalışmamızda her kesin kazancı olacaktır. Halk imarlı ve problemsiz mekanları için bire bir yeni yapı sahibi olacaktır. Müteahhit firma tanınan haklar dan dolayı bir kısım kâr edecektir. Belediye ise yönettiği bölgenin alt ve üst yapısı planlı olacağı için kazançlı çıkacaktır. Yani bizim uygulayacağımız çalışma da zarar eden kimse yok. Herkes kazançlı olduğu içinde Kentsel dönüşüm daha hızlı ve  sağlıklı olacaktır.

Peki Projenin inşa edileceği konum ile alakalı biraz bilgi alabilir miyiz ?

Projemizin inşa edileceği lokasyon Zeytinburnu Hat boyundadır. Buranın bir  diğer bir adı da Zübeyde hanım caddesidir.  Marmara deniz ile aramızda şu an konut olarak hiçbir yapı söz konusu değildir. Yakın gelecekte Eski Et ve Balık kurumunun arsasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çok güzel bir proje inşa edecek. Bu proje ve Marmaray’ın önümüzde geçecek olması 4 Ada Residance’nin değerine değer katacaktır.Rakam verecek olursak eski yapılarda 100 m2 lik bir daire 250 TL civarında bir değer ediyorken yeni yapılarda üç aşağı beş yukarı aynı mekan 750 bin TL den aşağı bir değeri olmayacaktır.

Peki  hak sahipleri neden sizinle işbirliği yapsın ?

Projemizi inşa edeceğimiz adalarda bizim de konutlarımız var. Şu an 100 m2 lik konutumuz  250 bin TL etmez iken yeni proje ile beraber  en basit ifade ile konutlarımızın değeri 3 misli artacaktır.  Hiçbir kimse hem deprem riski olan hem de çarpık bir yapılaşma ile inşa edilen bir yerde ikamet etmek istemez. Planlı projeli ve imarlı konut ve işyerlerinden hiçbir kesinti yapmadan hak sahibi olarak yerlerimizi aynı metre kareden alacağız.  Hem sağlıklı ve konforlu bir mekanda yaşayacağız hem de yerlerimizin değeri en az 3 misli değer kazanacak neden eski yerleri yıkıp yerine daha güzel konutlar yapmayalım ?

Peki Komşularınıza seslenecek olursanız neler demek istersiniz ?

Öncelikle  hepsinin sağlıklı ve konforlu konutlarda yaşamasını dilerim.Bizler bu bölgede otuz yıldır ikamet ediyoruz ve ticaret yapıyoruz. Dışarıdan gelmiş ve kimsenin tanımadığı bir kişi ve şirket değiliz. Projemizi inşa edeceğimiz yerde bulunan hak sahipleri ile yıllardır iç içeyiz. Bire bir vermenin bir nedeni de komşular olarak kendi eski yerlerimizi yıkıp yerine yenisini kendimiz yapıyoruz. Burada hepimiz kazanacağız.  

Projenin teslim süresi nasıl olacak ?

Komşularımız ile sözleşme yapılıp arsa telsim tarihinden sonra Belediyeden alınacak inşaat imar iznin ile birlikte 24 ay içinde hak sahiplerine yerleri teslim edilecektir.

Peki son olarak kentsel dönüşüm ile alakalı ne düşünüyorsunuz ?

Kentsel Dönüşüm İstanbul’un bütün eski ve çarpık yapıları için geçerlidir. Hele 1947 den sonra hızlı şekilde gecekondu ile tanışan Zeytinburnu 1984 de buranın belediye olması ile gece kondular bu sefer de çarpık betonarme binaya dönüştü. 1999 depreminden sonra Zeytinburnu Belediye başkanımız Sayın Murat Aydın ve ekibinin yoğun çabaları ve destekleri ile halk olarak ancak  15 yıl sonra organize olabildik.  Bizim gibi özel teşebbüsün de işin içine katılması ile  bundan sonra en az 3.000 metre olmak üzere kentsel dönüşümün daha hızlı olabileceğini düşünüyorum. Bu çalışma ile Zeytinburnu’nda konut ve işyeri fiyatları  Bakırköy’ü geçecek. Özetleyecek olursam  kentsel dönüşüm Zeytinburnu için lüks değil bir zorunluluktur. İlçe halkı olarak hep beraber daha sağlıklı ve güzel yapılarda oturmayı hak ediyoruz.

Peki hak sahiplerine ne vaad ediyorsunuz ?

Bizim projenin inşa edileceği lokasyonda imarlı  ve kanunlara uygun yapılan her yapının yenisini hiçbir bedel almadan hak sahiplerine aynısını vereceğiz. Normal şartlar altında kesinti yapılması gerekir.Ancak biz kimse hak kaybına uğramasın ve süre  uzamasın düşüncesinde olduğumuz için bire bir metre kare vereceğiz. Bizim projemiz gerçek manada bir kentsel  dönüşüm projesidir.  Zaten burada bu projeyi komşularımız ile beraber yapıyoruz. Zeytinburnu’nda bugüne kadar yaptığımız projeler komşularımızın bilgisi dahilindedir. Biz samimiyiz komşularımız samimi dolayısıyla ilçede yapılan ilk özel sektör kentsel dönüşüm projesi olmak için sabırsızlanıyoruz. Allah’ın izni ile de yakın bir süre içinde 4 Ada Residance projemiz için komşularımızla beraber temelimizi atmayı düşünüyoruz.

MİMYAP’ın Kalite ve Tecrübesi Zeytinburnu’nda

Şişli ve Mecidiyeköy bölgesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında sayısız projeye imza atan 4 Ada Residance’ın diğer üstlenicisi MİMYAP yönetim kurulu başkanı yüksek Mimar Ergun Öner ise şunları söyledi “ Şirket olarak İstanbul’da sayısız modern projeye imza attık.

ÇİĞDEM YAPI ile birlikte Zeytinburnu’nun gerçek manada ilk özel sektör kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirerek İstanbul’da örnek bir çalışma yapmak istiyoruz.Bu proje bizim için küçük ama gelecek büyük projelere örnek teşkil etmesi açısından çok önemsiyoruz. Kentsel dönüşüp İstanbul için acil bir gereksinimdir diyen Yüksek Mimar Ergun Öner projemizin taraflar için hayırlı olmasını dilerim” 
dedi.

Ne dediler  ?

Zeytinburnu İlçesinin kitabını yazan Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Proje için ne dedi ?

Konutlarımız ve işyerlerimizin tabutumuz olmaması için hemen kentsel dönüşüme geçilmesi gerekir

Zeytinburnu ilçesinin son 30 yılında bulundum. İlçenin çevresinde bulunan fabrikalarda çalışan işçi kesiminin 1940-1950 li yıllarda başımızı sokacak bir yerimiz olsun mantığı ile  yaptığı derme çatma yapıların yerine 1984 yılında Rahmetli Turgut Özal’ınyeniden ilçeleri oluşturması ile şu an ki  betonarme tazı çarpık binalar hızla çoğaldı.

1999 depreminden sonra  Zeytinburnu Belediye başkanı sayın Murat Aydın’ın büyük çabaları ile bu çarpık yapıların yerine depreme dayanıklı konutların yapılması için Sümer Mahallesinde KİPTAŞ tarafından Sahil Park  Evleri yapıldı.
İlk etap’tan sonra işlerin hızlı ilerlememesinin birkaç tane sebebi vardı. Birinci sebep kesintinin % 25 olması. İkinci olarak da son yıllarda el değiştiren tapu sahiplerinden siz rant odaklı alım yaptınız sizden % 40  veya 50 kesinti yapacağız talebi,Bodrum işyerlerinde % 50 kesinti ve işyerlerinde % 18 KDV istenmesi gibi nedenlerden dolayı  Zeytinburnu’ndaki kentsel dönüşüm ne yazık ki hızlı ilerleyemedi. Son yıllarda Çevre ve  Şehircilik  Bakanlığı ile İBB’nin yaptığı düzenlemeler sonucu eski binalarını yıkıp  yeni bina yapanlara bazı imar hakları verildi.

Hızlı ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm ancak halkın elini taşın altına koyup  haklarını sağlıklı bir şekilde güvence altına aldıkları sözleşmeler ile özel sektörde tecrübeli ve güvenilir Müteahhit firmalar ile yapacakları anlaşmalar ile Zeytinburnu’nun daha hızlı dönüşeceğini hep söyledim.

ÇİĞDEM YAPI İnşaatı yıllardır yaptığı planlı projeli konutları tanıyorum ve takip ediyorum. Bu projenin de altında çok rahat bir şekilde kalkacaklarına olan inancım tamdır.

Bu projede  MİMYAP gibi tecrübeli ve sayısız büyük projeye imza atan bir şirketin olması da hak sahipleri için diğer bir artıdır. 4 Ada Residance projesi halkımıza ve ilçemize hayırlı olsun diyen Çetiner İnşallah bu tür projeler çoğalır ve eski binalarımız bizlere tabut olmaz ” dedi.

Mahir  Kukicin

Burada aile apartmanımız var . Binamız deprem öncesi bir yapı. Şu an bulunduğumuz 4 ada da ki yapıların  tamamı çarpık. Böyle olunca bizim eski mekanlarımız para etmiyor. Ancak komşular olarak birlik içinde hareket edip  eski yapılarımızı yıkıp yenisini yaparsak hak sahipleri olarak daha kârlı hale geleceğiz. Çiğdem Yapı İnşaat Kentsel dönüşümü yıllardır tanıyor ve biliyoruz. Zaten onlarda burada bizim komşumuz. Biz projelerine çok sıcak bakıyoruz ve ilk imzayı verecek olanların başında ben geliyorum. ÇİĞDEM YAPI’nın da burada konutları var yani biz kendi yerlerimizi kendimiz yapıyoruz” dedi.

Özkan Akkoyun

“Burada 3 dairemiz ve  bir işyerimiz var. Biz zaten ÇİĞDEM YAPI’nın geçmişini ve yaptığı binaları biliyoruz. ÇİĞDEM YAPI’nın da projenin yapılacağı mekanda konutları ve işyerleri mevcuttur. ÇİĞDEM YAPI her ne kadar bir inşaat firması da olsa bu projede biz kendilerini bir komşumuz olarak biliyor ve görüyoruz. Hep beraber hak kaybına uğramayacağımız için projemiz kısa sürede hayata geçecek”
 dedi.

Daha Detaylı bilgi İçin İşte İletişim Adresi :

ÇİĞDEM YAPI İNŞAAT ve MİMYAP Kentsel Dönüşüm Ofisi
Telefon :  0212 - 665 65 44  www.cigdemyapi.com
Adres :Nuripaşa Mah.Zübeyde Hanım Cad.(Hat Boyu)Zeytinburnu/İst.

 
Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34