banner32

Evlenmeden Önce Evlilik Hayatını Öğrenecekler

Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Müftülüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen “Biz Olma Yolunda” adlı “Evlilik Okulu” vatandaşların evlilik öncesi, evlilik hayatını tecrübe edinmelerini sağlıyor.

Evlenmeden Önce Evlilik Hayatını Öğrenecekler
 Son zamanlarda artan boşanmaların ve başladığı gibi tek celsede biten evliliklerin önüne geçmek isteyen Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Zeytinburnu Müftülüğü, “Evlilik Okulu” adlı projesiyle, evlenecek olan çiftlerin, mutlu bir aileye sahip olabilmeleri için harekete geçti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Projeye göre, Evlilik Okulu’nda, 10 çiftten oluşan gelin ve damat adayları, evlilik öncesi ve sonrası yapması gerekenleri tecrübe edinerek, birlikte mutlu bir aileye sahip olmanın püf noktalarını öğrenecekler.

Okul sürecinde birbirlerini tanıma fırsatını yakalayacak olan çiftler, evlilikte eşlerin birbirinden beklentilerini, eşleriyle etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini öğrendikten sonra mutlu bir birlikteliğe adım atacaklar. Gelin ve damat adayları, tüm bunların yanı sıra okulda, sağlıklı cinsel yaşamı, aile içi yasal haklarını ve sorumluluklarını, dini yönden evliliğin getirilerini, aile içi bütçeyi ve son yıllarda tüm ailelerin en büyük problemi haline kredi kartı kullanımını da öğrenme fırsatını elde edecekler.

Evlilik Okulu sayesinde evliliğe doğru bir başlangıç yapmak isteyen vatandaşların aradığı soruların cevaplarını bulacağı Evlilik Okulu Kursu, 10 Mayıs 2015 Pazar günü Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nde ilk çiftini ağırlayacak. Evlilik Okulu’nda bu tecrübeyi yaşamak isteyen vatandaşların “www.zeytinburnumuftulugu.gov.tr” adresini ziyaret ederek, başvuru yapmaları yeterli olacaktır.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34