banner32

Ev Hanımları Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, kadınlara yönelik bilgisayar eğitimlerini tamamladı. Toplamda 5 hafta süren kursun ardından ev hanımları, Word, Excel ve Powerpoint gibi ofis programlarını kullanmayı öğrendi.

 Ev Hanımları Bilgisayar Kullanmayı Öğrendi
 Bilgi Evleri, Zeytinburnu halkına daha kaliteli hizmet vermek, toplumun temel direği olan kadınlara, ihtiyaç duydukları bilgi ve becerileri kazandırmak ve bir “anne” olarak çocuklarının en güvenilir dayanağı olduklarını bir kez daha hatırlatarak, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği bilgisayar eğitim programını tamamladı.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi


Ev hanımları, bilgisayar kullanmayı öğrenerek, hem kendi gelişimlerine katkıda bulundular hem de çocuklarının ev ödevlerine yardımcı olabilmek için Word, Excel ve Powerpoint gibi ofis programlarını kullanmayı öğrendiler. Daha önce bilgisayar kullanma konusunda deneyimi olmayan bayanların en büyük problemi, çocuklarına bilgisayar ile ilgili herhangi bir konuda yardımcı olamamaktı.

Bilgisayar ve internet kullanımını öğrenen kadınlar, şimdi hem çocuklarına yardım edebiliyorlar hem de dikkatlerini çeken konular üzerinde internette gezinip bilgi sahibi olabiliyorlar. Aynı zamanda gerçekleştirilen kütüphane sohbetlerinde kültür, sanat ve edebiyat konularını da işleyen ev hanımları, sosyal yönden de kendilerini geliştirme fırsatını elde ettiler. Bununla beraber ev hanımları, gerçekleştirilen rehberlik çalışmalarıyla çocuklarının bulundukları dönemlerde yaşadıkları sıkıntıları anlama ve en akılcı yöntemlerle problemleri çözme konusunda da fikir sahibi oldular.

5 hafta boyunca devam eden kütüphane sohbetleri ve bilgisayar eğitiminin ardından sertifikalarını alan ev hanımları, daha sonra gerçekleştirilen Eyüp Sultan Gezisi ile eğitim programını tamamladılar.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34