banner32

En Güzel İlahiyi “Engelliler” Okudu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin Kutlu Doğum Haftası kapsamında organize ettiği Engelliler Arası İlahi Yarışması'nda kazanan isimler belli oldu.

En Güzel İlahiyi “Engelliler” Okudu
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul İl Müftülüğü’nün Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlediği Engelliler Arası İlahi Okuma Yarışması'nın ödül töreni, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi

Törene; İBB Sağlık Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa Uygur, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdür Yardımcısı Bekir Koçyiğit, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Gönül Demirel ve Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ile engelli öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Görme engelli Selman Çaba'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan tören, Halil İbrahim Can adlı öğrencinin, "Aşık Oldum Muhammed'e" isimli ilahisiyle devam etti.

Birincilik ve Üçüncülükte “AKDEM” İmzası

Törende, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü tarafından kurulan Grup Sufi, birbirinden güzel ilahiler ve semazen gösterileriyle izleyicilere duygu dolu anlar yaşatırken, engellilerden kurulan tiyatro grubuysa "Veysel Karani" adlı oyunu sahneledi. Oyunda, Veysel Karani'nin son peygamber Hz. Muhammed’e (s.a.v) duyduğu büyük aşk anlatıldı.
6 kategoride dereceye giren engellilerin çeşitli hediyeler ile ödüllendirildiği yarışmada; Zeytinburnu AKDEM Engelliler Birimi öğrencilerinden “Mertkan Canzurna” Ortopedik Engelliler kategorisinde birinci olurken, Otistik Engelliler kategorisinde ise “Murat Yurtçu” üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Kaynak;İstanbul Times Haber Ajansı(İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34