banner32

Dünyanın en yaşlı flamingosu öldü

Dünyanın en yaşlı flamingosu olduğu tahmin edilen flamingo, 83 yaşında Avustralya'da öldü.

Dünyanın en yaşlı flamingosu öldü
 Adelaide Hayvanat Bahçesi'ndeki yetkililer, adını kendi türünden alan 'Büyük' (Greater) adlı flamingonun yaşlılık nedeniyle eklemlerinde oluşan rahatsızlıktan ötürü Cuma günü ilaçla uyutularak öldüğünü söyledi.

Dalıcı kuşlardan olan flamingoların ömrü, doğadaki diğer hayvan türlerine göre daha kısa. Büyük flamingolar, genellikle diğer flamingolara göre daha iri oluyor, tüyleri mat, gagalarıysa pembe oluyor.

Yetkililer 'Büyük' adlı flamingonun 2008'de kendisinden daha genç flamingolarla girdiği sert bir kavgadan sıyrıldığını ve hayvanat bahçesinin en sevilen hayvanı olduğunu söylüyor.

AFP haber ajansına konuşan Güney Avustralya Hayvanat Bahçeleri Genel Müdürü Elaine Bensted, "Büyük, dünyanın en yaşlı flamingosu ve Avustralya'da yaşayan en son büyük flamingo olarak tanınırdı" dedi.

Flamingonun uyutularak öldüğünü belirten Bensted "Bizim için çok üzücü bir kayıp olsa da doğru olan buydu" diyor ve flamingonun hayat kalitesini artırmak için başka bir tedavi uygulanmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Büyük adlı flamingonun ölümünden sonra Avustralya'da yaşayan tek flamingo 65 yaşındaki 'Chilly' adlı Şili flamingosu oldu.

Hayvanat bahçesi yetkilileri Chilly'nin davranışlarını yakından inceleyip, Büyük adlı flamingonun ölümüne nasıl tepki vereceğini gözlemleyeceklerini söyledi. Yetkililer, ölen flamingo için bir de 'anma töreni' düzenleyeceklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34