banner32

Büyükyalı İşçileri Yaşam Şartlarına İsyan Etti

Büyükyalı Projesinin sahipleri Türkiye'de TOKİ tarafından yapılan en büyük ihale bedelli proje olduklarını ifade ederek sık sık bu özellikleri ile ön palana çıkmak istemelerine karşın projede çalışan İnşaat işçilerine kötü yemek yedirdikleri ve barınma yerlerinin insani olmadığını iddia eden işçiler Demirhane caddesi (Abay Caddesi) üzerinde trafiği aksatarak protesto eylemi yapıp seslerini duyurmaya çalıştılar.

Büyükyalı İşçileri Yaşam Şartlarına İsyan Etti
Emniyet müdürlüğü bölgeye sayısız Toplumsal Olaylara Müdahale (TOMA) aracı sevk etti

Zeytinburnu ilçe Emniyet Müdürü Cenk Özmen anında olay yerine gelerek yolu trafiğe kapatan
Büyükyalı projesinin içilerine taleplerinizde haklı olabilirsiniz ama trafiği aksatmaya hakkınız yok.

Hemen yolu açmaız gerekir uyarısına olumlu cevap veren işçiler seslerini ve taleplerini yetkililere duyurduklarını düşündükleri için eylemlerine son verdiler.

Büyükyalı Projesinin Sahipleri Konsorsiyum Ortaklarının işçilere uygun şartlarada yaşam imkanı sunamadıkları için kınıyoruz

"Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu" Kitabının yazarı,Geleceğim Zeytinburnu Platformu'nun başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner konu ile alakalı şunları söyledi "Daha önce Esenyut ilçesinde çalışan inşaat işçisi kardeşlerimizin yaşadığı ve barındığı yerlerin insani olmamasından dolayı çıkan yangında bir çok kişi hayatını kaybetmişti. 

Zeytinburnu ilçesinde de bir çok markalı konutun inşaatında taşeron olarak iş alan kişilerin maliyetlerden kısıntı yapmak adına yaşam şartlarından taviz verecek uygulamalar içinde bulunmaları üzüntü verici. 

Büyükyalıyı yapan gurup zaten yaptıkları ucube proje ile Zeytinburnu halkının Marmara denizi ile olan bağlantısını kestiler.

Bu projeye imar verenler  ve ses çıkarmayanlar  Zeytinburnu halkının hakkına girmişlerdir. 

Bu konuda söylenecek çok şey var ama ben özetle bu tür projeler ile ilçe halkına ihanet ediğini düşünüy orum.

Ayrıca Anıtlar Kurulunun bu proje içinde bulunan tarihi mekanların  ne kadar zarar gördükleri veya aslına uygun olarak restore edilip edilmedikleri ile alakalı da acilen  halka bir  açıklama yapmalarını bekliyorum şeklinde konuştu. 

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34