banner32

Mahalle Halkı Muhtar Akkılıç’ın Ev Sahiplinde İşte Zeytinburnu Belgeselini İzledi

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in kendi maddi imkanları ile Dron’la çekip Zeytinburnu ilçesinde bulunan tarihi mekanların tanıtımını yaptığı İşte Zeytinburnu Belgeseli’ni bu sefer de Zeytinburnu Veliefendi Mahalle Muhtarı Derya Akkılıç’ın ev sahipliği yaptığı program Zeytinburnu Belediyesi Veliefendi Bilgi evi sinema salonunda yapıldı.

Mahalle Halkı Muhtar Akkılıç’ın Ev Sahiplinde İşte Zeytinburnu Belgeselini İzledi

Açılış konuşması Muhtar Derya Akklıç’tan

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yönetim kurulu üyesi Osman Kumandan‘ın yaptığı sunumda ilk konuşmayı Mahalle muhtarı Derya Akkılıç yaptı “Öncelikle davetimize icabet edip Geleceğim Zeytinburnu Platformu Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’in vereceği semineri dinlemek ve yine kendi imkanları ile hazırladığı İŞTE ZEYTİNBURNU BELGESELİNİ “  izleme gelen bütün mahalle sakinlerime teşekkür ederim.

İlçeye karşı borcunu ödemek isteyen Hüseyin Çetiner ilk olarak 2008 yılında Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli eseri yazmış.

2016 Yılında 12 arkadaşı ile beraber de ilçe için daha fazlasını yamak adına Geleceğim Zeytinburnu Platformu(GZP)nu kurmuş.

O günden bu yana ilçe halkını tarihi mekanlar ve ebedi şahsiyetler hakkında bilgi sahibi yapmak adına Derneklerde,vakıflarda,okullarda ve muhtarlıkların ev sahipliğinde hem seminer yapıyor, hem de bütün katılımcılar ile beraber belgesel filmi izliyorlar. 

Filmin bitiminde katılımcıların program ve belgesel hakkında fikir ve düşüncelerini sorup profesyonel kamer ile çekerek daha çok kişiye ulaşmak adına hiçbir bedel almadan emek  veriyorlar.

Mahalle muhtarı olarak bende  kendi mahalle halkım bu çalışmadan faydalansın düşüncesi ile bu çalışmaya ev sahipliği yaptım.

Bilgi evi sinema salonunu bize tahsis eden belediye başkanımız sayın Ömer Arısoy ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Platform Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner’de şunları söyledi

“Bugüne kadar bir çok dernek,vakıf ve siyasi partinin ev sahipliğinde seminer verdik ve beraber İŞTE ZEYTİNBURNU BELGESELİ” ni izledik.

Bugün ilk kez bir mahalle muhtarımız daha önce Yeniden Refah Partisi Zeytinburnu ilçe başkanlığının ev sahiplinde yaptığımız seminer ve belgesel izleme programımızda çalışmamızı çok beğendiğini aynı çalışmayı Veliefendi Mahalle halkı ile beraber yapma teklifi getirdi. Biz de hay hay deyip program yapma teklifini kabul ettik. Güzelde oldu ilk kez bu çalışmalarımız da haberdar olan mahalle halkı çalışmalarımızın artarak devam etmesini talep ettiler.

Bize ev sahipliği yapan Mahalle muhtarımız Derya Akkılıç başta olmak üzere zahmet edip bizi dinleme lutfunda bulunan mahalle halkımıza ve sivil toplum kuruluş başkanlarımıza hem kendim hem de platform adına teşekkür ederim” Dedi.

Katılımcıların bir çoğunun program ve belgesel ile alakalı konuşmalarını İstanbul Times Tv de ve Kanalİstambul Youtube de izlemeniz mümkün…

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34