banner32

Sinoplular'dan Güzel Bir Dayanışma Daha

Başkanılığını Ak Parti Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi İş adamı Mehmet Çakır'ın yaptığı Zeytinburnu Sinoplular Derneği Sinop Feshane Günleri nedeni ile İstanbul'da bulunan ilçe belediye başkanlarını dernek merkezinde verdiği kahvaltıda bir araya getirdi. Dernek başkanı ve Belediye başkanları birlik ve beraberlik içeren güzel mesajlar vererek hemsehrilerine seslendiler.

Mehmet Çakır kahvaltılarına icabet eden belediye başkanlarına teşekkür etti                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Sinop Feshane günlerine katılmak üzere İstanbul’da bulunan ilçe belediye başkanları etkinliğin son gününde Zeytinburnu Sinoplular Derneğinde kahvaltılı toplantıya katılarak hem hemşehrileri ile hasbihal etti hem de kahvaltı yaptılar.

Dernek  başkanı olduğu günden beri bir çok etkinlik yaparak  Sinop’un adını binlerce insana duyuran Mehmet Çakır kahvaltıda yaptığı selamlama konuşmasında şunları söyledi ”Biz kahvaltı etkinliğimizi Cumartesi günü yapacaktık. Ancak aynı günde federasyonumuzun’da etkinliği vardı. Bizim de Pazar günü bu kahvaltıyı yapmamız uygun bulundu. Dün olsaydı daha çok ilçe belediye başkanımız aramızda olacaktı. Bir çok kişi Sinop’a döndü şu an aramızda Durağan ilçe belediye başkanımız Ahmet Kılıçarslan’a,Erfelek Belediye başkanımız Muzaffer Şimşek’e,Ayancık Belediye Başkanımız Ayhan Ergün’e hepinizin huzurunda teşekkür ederim.Ayrıca aramızda Sinop Dernekler Federasyonu Başkanı Engin Kırmızıgül’e,Sinop Eğitim Vakfı başkanı Mehmet Coşkun’a,Tüm Samsunlular Dernek Başkanı Davut’Genç’e,Çırpıcı Mahalle Muhtarı Zeki Şentürk başta olmak üzere kahvaltı programımıza icabet eden herkese  teşekkür ederim. Zeytinburnu Belediye başkanımız sayın Murat Aydın’da aramızda olacaktı.Ankara’dan Giresun’a geçtiği için kahvaltıda olmadı. Ancak yetişebilirse Feshaneye geleceğini söylediğini ifade etti.”                                     

Durağan,Erfelek ve Ayancık Belediye başkanları birer konuşma yaptı

Sinop ilçe belediye başkanları konuşmalarına Zeytinburnu Sinoplular dernek  başkanı  Mehmet Çakır ve yönetiminin Sinopluların ilk göç ettikleri yer olan Zeytinburnu’nda güzel çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler.Belediye başkanları gurbetteki hemşehrilerine genç nüfusun azaldığı memleketlerine yapacakları tatil sürelerini 2 ay ile sınırlı tutmamalarını Mayıs ayından Eylül ayı sonuna  kadar ziyaretlerin devam etmesini istediler.Konuşmaların ardından başkanlar ve diğer davetliler Feshane’de devam eden Sinop Günlerine katılmak üzere dernekten ayrıldılar.

Sinop Hakkında özet bir bilgi : Biri merkez olmak üzere, sekiz ilçesi vardır. 

Merkez: 1990 sayımına göre toplam nüfusu 49.844 olup, 25.537’si ilçe merkezinde, 24.307’si köylerde yaşamaktadır. Yüzölçümü 402 km2 olup, nüfus yoğunluğu 123’tür. Merkez’e bağlı 17, Kabalı bucağına bağlı 19 köyü vardır. 

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

banner14

banner34