banner32

Tarihi Mekanlar Ve Şahsiyetleri Herkes Bilecek

Zeytinburnu için hiç bir şey eskisi gibi olmayacak...

Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) Zeytinburnu ilçesinde kabri bulunan büyük şahsiyetleri ve tarihi mekanların yerli ve yabancı turizme tanıtmak amacı ile Platformun kurucusu “Değişim ve Gelişim Tarihi İçinde Zeytinburnu”  kitabının yazarı olarak ekmeğini yediğimiz ilçe olan Zeytinburnu’nda bulunan tarihi şahsiyetleri ve mekanların daha çok kişi tarafından bilinmesi için her hafta ayrı bir mekan ve topluluğun mekanında Seminerler yapmaya başladık.

İlk Seminerimizde Zeytinburnu ilçesinin Manevi Şahsiyeti Peygamber Torunu Seyitnizam Hazretlerini  Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Derneğinde  anlattık.

İkinci seminerimizin konusu ise Merkezefendi Hazretleri oldu. Marmara Mardinliler Derneği Zeytinburnu şubesinde yaptığımız çalışmaya çok sayıda kişi katıldı.

Gelecek süreçte Cumhuriyet döneminin ilk Milli askeri silah ve teçhizat üretimi yapan Nuripaşa , Merhum Menderes, Merhum  Özal, Merhum Erbakan başta olmak üzere Zeytinburnu ile alakalı  çalışması olan veya bu ilçenin ebedi sakini olan büyük zatlar ile alakalı  faydalı seminerlerimiz devam edecektir.

Yüzlerce tarihi mekanımız ve binlerce büyük zatın gömülü olduğu mezarlıklarımızda yatan ebedi sakinlerimizi dilimizin döndüğü kadar anlatacağız.

Platform olarak üzerinde oturduğumuz mücevher sandığımızın açık içindeki değerleri bu halka sunacağız.

Mücevher sandığı hiç şüphe yok ki tarihi mekanlarımız ve şahsiyetlerimizdir.  Tarihi Mekan olarak İstanbul’un 39 ilçesinde FATİH  ilk sırada gelir. Beyoğlu ve Üsküdar ise hemen sonra gelen iki ilçedir.

Zeytinburnu ve Eyüpsultan ise 4.sırada yer alan 2 ilçe olarak artık hak ettikleri yeri almaları gerekir.

Peygamberimizi 6 ay evinde misafir eden mihmandarı resul olan Eba Eyup adına yapılan EyüpSultan camisi yerli ve yabancı çok sayıda turist çekiyor. Zeytinburnu ilçesinde ise yeteri turist çeken bir yerimiz ne yazık ki  yok.

Ama bundan sonra olacak… Yeni Kapı Mevlevihanesi… Kazlıçeşme Fatih Camisi, Ayazmalarımız ,Yan yana olan Müslüman, Rum, Ermeni  mezarlıklarımız tarihimizin ayrı bir zenginliğidir.

Demedi Demeyin gün gelecek  Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) İlçemizde bulunan tarihi, mekanların ve şahsiyetlerin  tanıtımını yapan ve ilçeye  buradan ciddi bir gelir kaynağı sağlayan çok güçlü bir vakıf olacaktır.  Bu Vakıf aynı zamanda ZEYTİNBURNU Üniversitesini de kurup işletecek  bir vakıf olacaktır.

Burnunun dibini göremeyen ve her şeyi eleştiren klasik tipler bu düşünceme ve hayalime gülüp geçecekler.

Unutulmasın ki Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeyi bir gece düşünmedi. O Çocukluk  oyunlarının içine bile İstanbul’u almayı koyan ve ufku geniş olan bir ecdattı.

Onun havaline göre benim düşündüğüm Zeytinburnu’na milyonlarca Turist gelecek ve Burada Zeytinburnu Üniversitesi kurulacak havalim onun İstanbul ‘u alma hayali yanında çok basit kalır. Çünkü İstanbul Sultan Mehmet’ten önce 21 kez kuşatıldığı halde alınamamış. Mehmet han 21 kez alınmamış ben de almaya yeltenmeyeyim dememiş.

O gidip Bizans’ın zindan’ a attığı Macar Top Ustası Urban’ı bulup zindandan kurtarmış ve kendi yaptığı mühendislik top çalışmalarına Urban’ın Barut ve ateş bilgisini ekleyerek  o güne kadar surları yıkamayan muhteşem (ŞAHİ) bir top yaparak surları delmeye başarmayı hayal etmeseydi  onu yapabilir miydi.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) olarak hayallerimiz ve ufkumuz var. Bugün bu hayal ve ufkumuza inanan az kişi olabilir ama bu bizim çalışma azmimizi azaltmak yerine çoğaltıyor.

Özetle Geleceğim Zeytinburnu Platformu (GZP) ilçenin makus talihini yıkacak ve tarihi değerlerimiz halkımızın istifadesine sunulacak çalışmaları azim ve kararla yapıyor.

“Her şey Zeytinburnu için”

Zeytinburnu Times / Hüseyin Çetiner  / 6 Şubat 2018

YORUM EKLE

banner33

Powered by Dailymotion

banner34