banner32

Zeytinburnu RAM’ın Özel Çocuk Güzel Toplum Projesine dev kaynak

Zeytinburnu Rehberlik Araştırma Merkezi müdürü Volkan Kumaş ve ekibinin uzun süre üzerinde çalıştığı Özel Çocuk Güzel Toplum projesi kapsamında İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından Zeytinburnu ilçesindeki 14 okula zeka seviyesi yüksek olan öğrencilerin eğitim alacağı sınıflar yapılacak.

Zeytinburnu RAM’ın Özel Çocuk Güzel Toplum Projesine dev kaynak

Topkapı Eresin Otelde Proje Lansman Toplantısı yapıldı

Topkapı Eresin otelde Kaymakam Mehmet Makas’ın, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt’un katıldığı tanıtım toplantısına projede okullarında sınıf yapılacak okul müdürleri ve idarecileri yanı sıra aynı okulların rehberlik öğretmenleri ve basın mensuplarının katıldığı toplantıya ilgi oldukça yoğundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Volkan Kumaş ve çalışma arkadaşlarına böyle güzel bir çalışma yaptıkları için kutladı.
Kaymakam Mehmet Makas’ta yapılan projenin ilçemize okullarımıza ve Eğitim camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını dildi.


İşte RAM Müdürü Volkan Kumaş’ın konuşması

Sayın kaymakamım, değerli hazirun; İstanbul kalkınma ajansı desteği ile Zeytinburnu ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma merkezi tarafından yürütülen “Özel Çocuk Güzel Toplum” projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısına hoşgeldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Bir hayalim vardı, birde gerçekler, hayallerim bana aitti ama gerçeklerde siz varsınız. Diyor şair.

Özel çocuk güzel toplum projesi bir hayalden doğdu. Ve bugün bu hayali gerçeğe dönüştürmenin heyecanı ile buradayız.
Yüreğini profesyonelce ortaya koyan amatörlerin birlikteliğinden doğan bir çaba ile çıktık huzura. Amacımız bir şeyler söylemekten ziyade farkındalık oluşturmaya bir nebzede olsa katkı sağlamak ve çocuklarımızı hak ettikleri eğitim ortamlarıyla buluşturmak. Bunun için çalıştık. Çalışmaya devam edeceğiz.

Proje sunumunda detaylı olarak paylaşacağız ancak özel çocuk güzel toplum projesi nedir derseniz?
Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Zeytinburnu Rehberlik ve Araştırma Merkezi ortaklığıyla yürütülen, Biruni Üniversitesi ve Zeytinburnu Eğitim ve Bilim Derneği (ZEYBİL) nin iştirakçi olarak destek verdiği, toplam bütçesi: 1.062.278,80 TŞ olan ve bunun %80,87 si yani 859.097,09 TL si İstanbul kalkınma ajansı tarafından desteklenen ve temel amacı Zeytinburnu ilçesinde devlet okullarında ilkokul ve ortaokul düzeyinde, tanılanmış fakat bireysel özelliklerine uygun eğitim alamayan özel yetenekli çocuklara seviyelerine uygun eğitim öğretim hizmetlerinin verilmesinin sağlanmasıdır.

Bu çerçevede özel yetenekli çocukların, sahip oldukları yetenek ve becerilerine uygun eğitim alabilecekleri destek eğitim odaları açılarak , okul yöneticileri, öğretmenler ve ailelerinde sürece dahil edildiği bir çalışma sonucunda gerekli alt yapı oluşturulacaktır.

Henüz yola yeni çıktık. Yolcular yeni. Ama bilinsin ki yol eski. Eğitim adına yürüdüğümüz bu yol pek çok seyyahın günlüğünde yer etti ve etmeye de devam edecektir. Çabamız herkes tarafından böyle okunursa anlaşılır ümidindeyim.

Özel çocuk güzel toplum sloganını dilimize aldığımız ilk günden bu yana bizleri destekleyen kıymetli yöneticilerimize, İstanbul kalkınma ajansına ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Onların destekleriyle, proje kapsamında birbirinden farklı ve güzel çalışmayı ortaya koyma gayretindeyiz. Bunların detaylarını proje sunumunda sizlerle paylaşacağız. “gayret bizden, takdir sizden” sözü nirengi noktamız. Elimizden geleni değil fazlasını yapma niyetindeyiz. Sonuçlarını da inşallah hep beraber göreceğiz…

Katılımız ve gösterdiğiniz nezaket için hepinize şükranlarımı sunarım. Saygılarımla.
Volkan Kumaş - Zeytinburnu RAM Müdürü Proje koordinatörü

Proje Amaçları

Projede yer alan kurumların katkısıyla, Zeytinburnu'nda ikamet eden ve eğitim gören; göç, işsizlik, düşük eğitim seviyesi vb. gibi çeşitli nedenlerden dolayı risk altında bulunan ve kendi gereksinimlerine uygun eğitime erişimde sorun yasayan özel yetenekli çocukların kendi beceri ve yeteneklerine uygun şekilde eğitim almalarının sağlanmasıdır. Bu amaçla ilçede bulunan ilkokullar ve ortaokullar arasından seçilecek pilot okullara destek eğitim odaları (DEO) açılarak gerekli eğitim ve alt yapı hizmetlerinin oluşturulması projenin genel amacıdır.

Zeytinburnu ilçesinde devlet okullarında ilkokul ve ortaokul düzeyinde, tanılanmış fakat bireysel özelliklerine uygun eğitim alamayan özel yetenekli çocuklara seviyelerine uygun eğitim öğretim hizmetlerinin verilmesinin sağlanmasıdır. Bu amaçla ilçede bulunan 14 ilkokul arasından 7 okula, ortaokulda kademesinde 12 okuldan 7 okula Destek Eğitim odası (DEO) açılacaktır.

Beklenen Sonuçlar:

-İlçede bulunan ilkokul ve ortaokullardan pilot olarak seçilen 14 okulda (7 ilkokul, 7 ortaokul) özel yetenekli çocukların eğitim alabildikleri 14 adet destek eğitim odası fiziki altyapı ve eğitim materyalleri bakımından özel yetenekli çocukların gelişim özelliklerine ve öğrenme yaşantılarına uygun hale getirilecek.

-İlkokul düzeyinde tanılanmış 102, ortaokul düzeyinde tanılanmış 105 Özel yetenekli öğrenci kendi öğrenme özelliklerine uygun eğitim ortamına sahip olacak.

-Özel yetenekli çocukların ebeveynleri Özel Yetenekli Bireylerle Eğitim Uygulamalarının Ailede Desteklenmesi eğitimi alarak aldıkları bu eğitimle özel yetenekli çocuklar konusunda farkındalık ve duyarlılıklarını arttıracaklar.

-Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenler 4 ana baslık altında Özel Yetenekli Çocukları Tanıma Teknikleri, Özel Yetenekli Çocuklarla Psikolojik Görüşme Teknikleri, Özel Yetenekli Çocukların Resimle Analiz ve Değerlendirilmesi, Özel Yetenekli Bireyler Farkındalık Eğitim Semineri alarak özel yetenekli çocuklar ile nasıl çalışacakları konusunda uzmanlıklarını geliştirecekler.

-Bölge okullarında görev yapan okul yöneticileri Özel Yetenekliler Destek Eğitim Odası Farkındalık Semineri alarak özel yetenekli çocuklara yönelik farkındalıkları, bilgi ve duyarlılık seviyeleri arttırılacak.

-İrtibat ve yönlendirme merkezi oluşturularak Özel yetenekli çocuklarla ilgili yapılacak çalışmalarda kurulacak iletişimler daha hızlı sürdürülerek yapılan çalışmalar tek bir merkezden daha hızlı yürütülecek.

-Destek eğitim odalarındaki (DEO) eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmek için sınıf ve branş öğretmenleri Özel Yeteneklilerin Eğitiminde Eğitici Eğitimi Kursuna katılarak Özel yetenekli çocuklarla nasıl çalışılacağını ve iletişim kurabileceklerini öğrenerek aldıkları eğitimi başka öğretmenlere aktarabilme becerisini kazanacaklar.

-Sınıf ve branş öğretmenleri Özel Yetenekli Bireyler Farkındalık Eğitimi alarak özel yetenekli çocuklarla ilgili farkındalıklarını ve çalışma becerilerini geliştirecekler.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34