banner32

Zeytinburnu Belediye Meclisi 2014 bütçesini onayladı

İstanbul'un 39 ilçe belediye başkanı içinde en tecrübe başkan olan Murat Aydın'ın başkan olduğu belediyenin 2014 yılı bütçesi CHP.li meclis üyelerinin sert eleştirilerine rağmen olgunluk içinde Ak Partili meclis üyelerinin kabulü ile geçti.

Zeytinburnu Belediye Meclisi 2014 bütçesini onayladı
 2014 yılı Bütçesi ile alakalı ilk sözü CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar aldı

CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar 2014 yılı bütçeis ile alakalı 300 sayfadan oluşan çalışmanaın bir gün önce kendilerine verildiğini söyleyerek bunun doğru olmadığını ifade ederek gelecek yıllarda en az 5 gün önceden ellerinde olmasını talep etti. Bütçe eleştirisinden önce BEDAŞ'ın ve Kazlıçeşme' da bulunan alt geçitlerin ilgili kurumlar ile görüşülerek hizmete açılamsı halinde az da olsa trafiğin biraz rahatalaycağını söyleyerek Belediye yönetimini duyarlı olmaya davet etti.

Zeytinburnu Times Haber Merkezi 

Hasan Hüseyin Üsküdar
 2014 yılı bütçesinin özenszi hazırlandığını iddia ederek kopyala yapıştır yöntemi ile yapıldığını söyleyerek meclis üyelerine saygısızlık yapıldığını ileri sürdü.Üsküdar, 300 sayfa ve 1 kilodan fazla olan 2014 yılı bütçe kitapçığında yazılan  bir çok rakamın baştan savma olduğunu hatta bir yerinde üst taratfta 122 bin yazılan bir meblağın alt tarafından 222 bin yazıldığını görmek mümkün. Matbaa hatası diyeceksiniz ama bu kadar da matbaa hatası olmaz ki diyerek yapılan bütçe çalışmasının kopyala yapıştır yöntemi ile olduğunu söyledi. Bu çalışmanın bir yerinde 2010 yılı sonuna kadar bitirilecek bir çalışmadan bahsediliyor oysaki şu an 2015 deyiz dedi. 

İlkay Biber ise belediyede çalışan ve emekliliği gelen memurların zorla emekli yapılmak istenmesinin anayasaya uygun olmadığını söyleyerek bunun yapılmaması gerektiğini ifade etti.Biber, Yeni yapılan Belediye binası ve kaymakamlığın önünde Atatürk büstü olmamasını eleştirdi.Nuripaşa' da belediyenin verdiği inşaat izninin yarğı tarafından iptal edildiğini söyledi. İlçemizde yapılan bir çok yüksek binanın ilçenin güneşini ve havasını kestiğini,Anbarlar ile Demirciler sitesi arasındaki ağaçların kesildiğini söyleyerek bir çok hata ve yanlışın yapıldığını iddia ederek halk odaklı çalışalım uyarısında bulundu.

Esin Hacıalioğlu ise 2014 yılı bütçesini imar ve Şehircilik bakımından irdeleyerek bir çok çalışmanın 2013 yılı bütçesi ile aynı şekilde kopyala yapıştır yöntemi şeklinde yapıldığını ileri sürdü. Hacıalioğlu Kazlıçeşme mahallesine Hilton otelinin yapılıyor olmasınında Zeytinburnu halkına hiç bir yararının olmayacağını iddia etti. 

Ak Parti Zeytinburnu ve İBB meclis üyesi Fatma Balcı ise partisi adına 2014 yılı Bütçesinin çok iyi bir şekilde yapıldığını ifade ederek Belediye başkanı Murat Aydın başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Diğer bir Ak Parti Meclis üyesi Yunus Gülmek İse kendi adına 2014 yılı bütçesinin kamu yararı gözetilerek başarılı bir şekilde yapıldığını söyleyerek bu bütçe ile ilçe adına büyük hamleler yapıldığını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Son söz Murat Aydın'ın oldu 

2014 yılı Bütçesi ile alakalı Muhalefet partisin bütün  eleştirilerini dinleyen Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın kürsüye çıkarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

İşte Başkanın konuşmalarından satır başları ;

Biraz önce CHP grubunu baştan sona dinledim. Hasan Hüseyin bey'in trafik konusunda söylediği eleştirisine katılıyorum. Bu konu direkt bizim uhdemizde değil ama belediye olarak başarılı olamadığımız bir konu olduğunu ben de kabul ediyorum.  Ancak Sağlık ve Eğitim konusuda ise yine direkt bizim uhdemizde olmamasına rağmen bu iki  konuda çok başarılı çalışmalar yaptık. 2014 yılı bütçemiz gayet makul ve mantıklı bir şekilde yapıldı. Biz 6 yıl önce seçime girerken Kültür Belediyeciliği yapacağımızı söyledik. Halkımız da bu söylemlerimize oy verdi. 

Fen ve İmar işleri elbetteki önemli ama bunlar kalıcı değil kalıcı olan Kültür işleridir. Bizim Kültür çalışmalarına verdiğimiz ağırlık halkımız tarafından da takdir görüyor dedi.

Başkan Aydın Kültür adasında yapmak istedikleri çalışmaları 16 yıldır bürokratik engellerden dolayı yapamadıklarını ifade ederek inşallah kalan süremizin 4 yılında bunu başarmak için yoğun çalışacağız dedi. 

Yenikapı Mevlevihanesinde Dede Efendi, Itri,Şeyh Galip başta olmak üzere bir çok önemli kişi yetiştirmiştir. Bugün de  burasını bir üniversitemize verdik. Burada da çok insan yetişecek dedi.

Askeri lojmanların 112 bin m2 lik yerinde 92 bin m2 lik yer yeşil alan olacak. Diğer kısmında da konut olacak diyen Murat Aydın burada yapılacak çalışma ilçenin yapısını değiştirecek. Burada cami,milletin evi ve sosyal donatılar yapılacak. Burada askerlerimize yapılacak yeni konutlar ve diğer çalışmalar için en az 500 milyon lira para lazım olacak. Bu kaynağın bir kısmını burada yapacağımız konutların satışında elde edeceğiz. Diğer kısmını da ilçe belediyesi ve İBB olarak karşılayacağız dedi.

CHP 'li meclis üyeleri yaptığımız çalışmaları eleştirdi. Elbette eleştirmeleri lazım ama benim onlara tavsiyem yaptıkları eleştirleri daha sonra izlesinler. Benim anlatma kabiliyetimde eksiklik olabilir ama CHP li arkadaşlarımız gelsin gerdirelim yaptığımız çalışmaları görsünler diyerek sırf eleştiri olsun diye mimikler ile veya sözler ile yaptığımız çalışmaları küçümsemeleri doğru değil dedi.      

Başkan Murat Aydın konuşmasını İspanya seyhatine gidecek belediye meclis üyelerine de hayırlı yolculuklar diledi.


Kaynak:
 İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34