banner32

Yeniden Refah Partisi Seçmenin umudu olmaya aday

Dr.Fatih Erbakan'ın kurucu genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi kuruluşundan bir gün sonra İstanbul Eyüp Sultan'da yaptığı ilk mitinge on binlerce kişi katıldı. Partililerin Mücahit Erbakan ,İşte ordu İşte komutan sloganları eşliğinde sık sık konuşması kesilen Dr. Fatih Erbakan partimizi resmen kurduk. Alternatif yok diyen herkese işte size alternatif diyerek halkın partisini kurduklarını söyledi.

Yeniden Refah Partisi Seçmenin umudu olmaya aday
Yeniden Refah Partisinin Eyüp Sultan çıkarması mıhtşem old

Öğle namazının akabinde Eyüp Sultan meydanında kurulan platforma Sultan 2.Abdulhamid'in 4.kuşak torunu olan Şahzade Abdulhamit Kayhan Osmanoğlu ile beraber gelen Dr.Fatih Erbakan'dan önce Osmanoğlu ilk selamlama konuşmasını yaptı.

Dr.Fatih Erbakan'ı Yeniden Refah Partisini kurmaya iten sebepler neydi ?

Dr.Fatih Erbakan, babası Prof.Dr.Necmettin Erbakan'ın 27 Şubat 2011’de vefat ettikten sonra 2013 yılı Haziran ayında aile fertleriyle birlikte Erbakan Vakfı’nı kurarak, siyasetle ilişkisini korumuştu. 

Akanbinde Saadet Partisi’nin başına geçmeyi denemiş ancak 4 Mayıs 2014’teki Saadet Partisi 5. Olağan Genel Kurulu’nda Mustafa Kamalak karşısında genel başkanlık yarışını kaybetmişti.

Dr.Fatih Erbakan, “Artık vakit tamam” diyerek Yeniden Refah Partisi’nin kuruluş müjdesini vermek üzere toplandıklarını söyleyerek, nasıl bir siyasi parti olacaklarını anlattı. 

Erbakan 23 Kasım 2018'de Anlkara'da,24 Kasım 2018'de de İstanbul Eyüp Sultan meydanında partisine gönül veren on binlerce kişiye yaptığı konuşmada her şeye hayır veya evet demeyeceklerini,iyi yapılanlara  teşekkür edeceklerini eksik yapılanları da tamamlamak adına çalışacaklarını ifade ederek yerli  yerinde bir siyaset yapacaklarının sinyalini verdi.

Kavga için gelmedik 

Erbakan, özetle, “Yeniden Refah Partisi olarak bizler, kavga etmek, çatışmak, cezalandırmak, yıkmak için gelmiyoruz. Bizler, bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. 

Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için geliyoruz. Yine bununla birlikte yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz. Yanlışları da davamıza, istikametimize uygun doğrularla düzelteceğiz” dedi.

Erbakan, “Bugün milletimize Yeniden Refah Partimizin müjdesini verirken ehvenişerler yerine artık hayrın kendisinin meydana çıktığının müjdesini veriyoruz.

Bugün milletimize çaresizlik, umutsuzluk, alternatifsizlik döneminin sona erdiğinin müjdesini veriyoruz. Bugün milletimize asli yuvamıza dönüşün başlangıcının müjdesini veriyoruz ve ‘Artık umut, çare, alternatif var, artık Yeniden Refah var’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Milli görüşün temsilcisi yeniden Refah Partisidir 

Fatih Erbakan’ın konuşmasında “Milli Görüş” mirasını tümüyle sahiplendiği de görüldü. Erbakan, babası tarafından ilk olarak Milli Nizam Partisi adıyla kurulan oluşumun kuruluşundan itibaren bu çizgideki siyasette herhangi bir leke olmadığını veya yolsuzluk yapılmadığını da savundu.

Hem Ankara Hacı Bektaş-ı veli  camisi önünde hemde  Eyüp Sultan meydanında partililere yaptığı açıklama Kurucular Kurulu hakkında bilgi sunumu yaptı.

Cuma namazından sonra Prof.Dr. Necmettin Erbakan döneminde REFAH-YOL hükümetinde görev almış Eski Devlet Bakanı Sacit Günbey tarafından kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı’na teslim edildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilecek dilekçenin bakanlığa verilmesiyle birlikte Yeniden Refah Partisi’nin kuruluşu resmen gerçekleşmiş oldu.

Kurucular Kurulunda önemli isimler var

Yeniden Refah Partisi’nin kurucuları arasında ise, Erbakan’ın kızı Rabia Elif Erbakan Altınöz, damadı Mehmet Altınöz, Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, Erbakan’ın uzun süre yakın korumalığını yapan Abdurrahman Akyüz ile avukatı Mehmet Ener de yer aldı. Yine Erbakan dönemi siyasetçilerinden eski milletvekilleri Abdullah Özbey, Ömer Faruk Ekinci, Suat Pamukçu ve Musa Okçu da kurucular arasında.
Kurucular Kurulu üyesi Osmanoğlu Yeniden Refah'de  

Bu arada Fatih Erbakan’ın parti tanıtımını birlikte gerçekleştirdiği Abdülhamit Kayhan Osmanoğlu ise, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la yakın arkadaşlığıyla ve bazı kuruluşlarda ortak yöneticilik yapmasıyla tanınmasına rağmen siyasi olarak Yeniden Refah Partisini tercih etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

Dr.Fatih Erbakan'ın Eyüp Sultan Meydanında yaptığı konuşmas sık sık sloganlar ile kesildi  

Fatih Erbakan Eyüp Sultan Camisinde öğle namazı kıldıktan sonra ilk olarak İstanbul'un manevi fatihlerden sayılan Ebu Eyup El Ensari'nin Türbesinde dua etti. 

Sonra kalabalık bir genç topluluğu ile beraber konuşma yapacağı meydana kadar "Mücahit Erbakan,İşte Ordu İşte Komutan,Erbana nerede biz orada"sloganları eşliğinde insan seli içinde konuşma yapacağı palforma kadar yürüdü. 

Binlerce kişinin ilgi ile sonuna kadar dinlediği Yeniden Refah Partisi Kurucu genel başkanı Dr.Fatih Erbakan'ın konuşması da yine sık sık sloganlar ile kesildi. 

Bir saate yakın süren konuşmadan sonra Erbakan ve Osmanoğlu beraberindeki kalabalık ile önce Merkezefendi mezarlığında bulunan eski başbakanlardan babası ve annesinin kabrini ziyeret ettiken sonra 34. Osmanlı padişahı Sultan 2.Abdulhamit'in Çemberlitaş'ta bulunan kabrine giderek Kur'an-ı kerim okutup dua ettiler.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajsansı (İTHA)
  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner33

Powered by Dailymotion

banner34